Κέτο Μιλφέιγ – Μια γαλλική συνταγή αλά ελληνικά!
Το Κέτο Μιλφέιγ ακούγεται σαν αδύνατη αποστολή σε οποιονδήποτε είναι εξοικειωμένος με αυτή το διάσημο γαλλικό γλυκό. Πώς γίνετε να φτιάξουμε εκείνη την ασταθή, λεπτή, ζύμη χωρίς ζυμάρι; Λοιπόν, όπως και με όλες τις κετογονοποιήσεις μου, έπρεπε να πειραματιστώ! Τελικά, αυτή η στιγμή έφτασε! Επειδή ήδη έχω κετογονοποιήσει τα Εκλέρ, το Κέτο Μιλφέιγ ακούγεται σαν παιχνίδι! Σωστά? Λοιπόν, όλοι στην κουζίνα για ένα παιχνίδι ή ένα μικρό Κέτο πείραμα!
Κέτο Μιλφέιγ – Μια γαλλική συνταγή αλά ελληνικά!
Course: Ελληνικά, Ελληνικές Κέτο Συνταγές24
servings20
minutes45
minutesΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Φύλλο
12 ασπράδια μεσαίων αυγών
4 κουταλιές της σούπας καρύδια ψημένα και τριμμένα
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας στέβια μπλέντ
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλατιού
1 κουταλιά της σούπας ψύλλιο
- Γέμιση
12 κρόκοι μεσαίων αυγών
100 ml ζεστό νερό
400 γρ. βούτυρο κατσικίσιο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας οργανικό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλατιού
3 κουταλιές της σούπας στέβια μπλέντ
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπήστε τα ασπράδια με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει η μαρέγκα. Προσθέστε το μπλέντ της στέβιας και συνεχίστε να χτυπάτε στη μεγάλη ταχύτητα. Όταν η υφή της μαρέγκα σας είναι παχιά και σταθερή, μειώστε την ταχύτητα του μίξερ σας στο ελάχιστο και προσθέστε το ψύλλιο.
- Προσθέστε το τριμμένο καρύδι κουταλιά προς κουταλιά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
- Σε 2 διαφορετικά ταψάκια βάλτε από 1 φύλλο χαρτιού ψησίματος και μοιράστε το μείγμα του φύλλου. Με ένα μεγάλο μαχαίρι απλώστε το μείγμα για να δημιουργήσετε 2 όμοια φύλλα σε κάθε ταψί.
- Τοποθετήστε και τα δύο ταψιά στο φούρνο στους 100ºC για μία ώρα. Αν τα βάλετε μαζί θα χρειαστεί να τα αλλάξετε θέσεις λόγω ύψος μέσα στον φούρνο. Πρέπει να στεγνώσουν, όχι να καούν.
- Όταν φύλλα είναι έτοιμα, κόψτε τα στο μισό για να πάρετε 4 ορθογώνια σχήματα περίπου 25×50 εκατοστά.
- Γέμιση
- Χτυπήστε το βούτυρο στο ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να πάρετε μια απαλή υφή.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τους κρόκους με ζεστό νερό και την στέβια. Προσθέστε το αλάτι, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού.
- Ξεκινήστε την προσθήκη των κρόκων στο βούτυρο σε αργούς ρυθμούς. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε μια ομαλή ξανά υφή.
- Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα μεγάλο πιάτο ή βάση που και απλώστε μερική από την κρέμα βουτύρου-κρόκου σε όλο αυτό. Μετά τοποθετήστε το δεύτερο και ούτω κάθε εξής μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη την κρέμα.
- Διακοσμήστε με σκόνη στέβιας ή εναλλακτικά με τα αλεσμένα καρύδια στην κορυφή.
- Μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
