κεφτεδάκια με φέτα για κέτο
| | |

Η φέτα είναι ένα από τα πιο γευστικά τυριά που μπορούμε να βρούμε. Μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν τα πάντα! Από ψάρια, θαλλασσινά, αυγά και φυσικά κρέας! Πώς άλλωστε θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια με φέτα; Η φέτα σε αυτή την συνταγή θα συμπληρώσει, αλλά και θα δώσει την γευστική αλμυρή νότα στο κρέας μας.

Θα ήθελα να επισημάνω τα εξαιρετικά οφέλη για την υγεία από την αυθεντική φέτα. Ένα προιόν από την αρχαιότητα στον Ελλαδικό χώρο μάλιστα. Πλούσια σε συστατικά που ακόμα και στην κετογονική διατροφή να είναι ίσως και καθημερινά στο διατροφολόγιο μας.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Η αυθεντική φέτα είναι από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, όχι αγελαδινό! Ως γνωστόν, τα πρόβεια και κατσικίσια γαλακτοκομικά είναι ότι καλύτερο για την διατροφή μας. Ο λόγος, επειδή περιέχουν καζείνη Α2. Δεν προκαλεί φλεγμονή και είναι εύκολο να χωνευτεί. Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα φλεγμονώδη αγελαδινά γαλακτοκομικά, δεν θα έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα με τα αιγοπρόβεια.

Έτσι, πάντα πρέπει να επιδιώκετε να καταναλώνετε αιγοπρόβεια ή ακόμη και βουβαλίσια γαλακτοκομικα. Είναι βασικό να αφαιρέσουμε από την διατροφή μας τις φλεγμονώδεις τροφές. Περνώντας στο κρέας θέλουμε μηρυκαστικά ζώα όχι χοιρινό ή κοτόπουλο που είναι παμφάγα, αλλά και προκαλούν φλεγμονές. Αν θέλετε να μάθετε το γιατί, σας παραθέτω το βίντεο από το YouTube κανάλι.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Η ανάμειξη της φέτας με το κρέας είναι κάτι που υπάρχει στην ελληνική κουζίνα για αιώνες. Αγαπώ την φέτα γιατί είναι τόσο ευέλικτη. Στη συγκεκριμένη συνταγή, δημιούργησα μια εκδοχή που θα χρησιμεύσει και ως κέτο αλλά και ως κάρνιβορ. Τα κεφτεδάκια με φέτα απλά θα τα αγαπήσετε!

Χωρίς καμία υπερβολή, αυτή η συνταγή με εντυπωσίασε όσο εντυπωσίασε και τους καλεσμένους μου που δεν ακολουθούν κετογονική ή κάρνιβορ διατροφή. Το ψωμί και η φρυγανιά είναι παρελθόν. Σκοπός είναι να καταναλώσουμε ποιοτική πρωτείνη όχι υδατάνθρακα απλά για να δώσουμε όγκο και να έχουμε μεγαλύτερη ποσότητα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Όταν αυτά τα κεφτεδάκια καταλήξουν στο πιάτο σας, πιθανότατα θα τα φτιάχνετε πολύ συχνά. Το μείγμα από κρέας και φέτα θα σας δώσει κορεσμό για ώρες. Επίσης, μπορείτε να τα συνοδεύσετε με λίγη καλή σάλτσα αυγολέμονο ή να τα έχετε «σκέτα» -χωρίς να προσθέσετε τίποτα!

Κεφτεδάκια με φέτα – Κέτο και Carnivore

Recipe by Απόλλων Γ. ΚαψάληCourse: ΚΑΡΝΙΒΟΡ, ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ, ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΙΑΤΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings

20

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Συστατικα

  • 200 γρ. αρνίσιος κιμάς

  • 200 γρ. πρόβειος κιμάς

  • 200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

  • 100 γρ. αιγοπρόβεια φέτα

  • 2 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής

  • 2 κουτ. της σούπας κατσικίσιο βούτυρο

  • 1 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι (προαιρετικό)

  • 1 κουτ. του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικό)

  • 100 ml νερό από τα σκόρδα (Μια μέρα πριν, ετοιμάστε το σκόρδο σας που θα χρησιμεύσει ως το κύριο μπαχαρικό. Δεν θα χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σκόρδο, μόνο το νερό με σκόρδο)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Καθαρίστε τις σκελίδες ενός ολόκληρου σκόρδου και κόψτε τις σκελίδες στην μέση. Τοποθετήστε σε ένα δοχείο με κάλυμμα και καλύψτε με 200 ml νερό. Κλείστε το δοχείο και το τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα σκελίδες σκόρδου και χρησιμοποιήστε μόνο το νερό.
  • Ανακατέψτε τα τρία είδη κρέατος με τα χέρια σας. Προσθέστε τα αυγά και το νερό από το σκόρδο και ανακατέψτε ξανά.
  • Τρίψτε την φέτα και προσθέστε τη στο μείγμα. Ανακατέψτε με τα χέρια σας έτσι ώστε η φέτα να κατανεμηθεί σε όλο το μείγμα.
    Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε τα μπαχαρικά, αλλά αυτό είναι προαιρετικό.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε το κατσικίσιο βούτυρο σε υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τηγανίστε τα από όλες τις πλευρές κάνοντας μια ελαφριά περιστροφή του τηγανιού. Όταν τα κεφτεδάκια ροδίσουν, μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Συνεχίστε να τα γυρίζετε κάθε 3 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Είναι σημαντικό να έχετε υψηλή θερμοκρασία στην αρχή. Αυτό θα δημιουργήσει την κρούστα και θα εμποδίσει την τήξη της φέτας. Στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία για να αποφύγετε το απότομα καβούρνιασμα των κεφτέδων.
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κατσικίσιο βούτυρο, ένα πρόβειο ή αγελαδινό βούτυρο μας κάνει. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λαρδί.
  • Μπορείτε να ετοιμάσετε τελικά τη σάλτσα αυγολέμονο (ακόμα και για κάρνιβορ) ή εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε αυτά τα κεφτεδάκια με ένα μεγάλο μπολ σαλάτας

Διαβάστε επίσης

2 Comments

Comments are closed.