|

Αγαπημένοι Έλληνες, αυτό είναι η συνέχεια από το άρθρο του Αγαπητοί Αμερικανοί! Έγραψα αυτή την ανοιχτή επιστολή στους Αμερικανούς πριν από ένα χρόνο και πολλοί από αυτούς ίσως να θύμωσαν μαζί μου. Αλλά, αυτό είναι καλό γιατί πολλοί από αυτούς αργότερα μου έστειλαν μήνυμα ότι του έδωσαν μια δεύτερη σκέψη! Ως σύγχρονος παγκόσμιος πολιτιστικός trendsetter, η Αμερική μας έδωσε το fast-food, τις σόδες και τις μεγάλες εμπορικές μάρκες! Φυσικά, μας έδωσαν και καλά πράγματα, αλλά τώρα μιλάμε αποκλειστικά για τη διατροφή στον σύγχρονο κόσμο!

Αυτό το άρθρο έχει γραφτεί από την οπτική γωνία κάποιου από την Μεσόγειο. Ωστόσο, είμαι λυπημένος που παραδέχομαι ότι τα πράγματα στην πατρίδα μας δεν είναι πολύ καλύτερα! Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των χωρών της Ε.Ε. με τις μέσες τιμές παχυσαρκίας και διαβήτη! Τραγικό, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα, ένας τεράστιος αριθμός, το 16,7% των αγοριών μεταξύ 13 και 19 ετών είναι παχύσαρκοι στην Ελλάδα.

Οι σύγχρονοι Έλληνες και το πάθος τους να τρώνε ανθυγιεινά

Λένε ότι οφείλεται κυρίως στο μάρκετινγκ των τροφίμων και στην οικονομική κρίση, γεγονός που καθιστά τα υγιεινά τρόφιμα πολύ ακριβά για φτωχές οικογένειες. Όμως θα πρέπει να διαφωνήσω εδώ! Επιτρέψτε μου να αναφέρω μερικά εξαιρετικά φθηνά τρόφιμα που κάθε Ελληνίδα και Έλληνας μπορεί και πρέπει να διαλέξει. Σαρδέλες, σκουμπρί, ελιές, κατσικίσια ή πρόβεια προιόντα, όπου συμπεριλαμβάνεται και η φέτα τα λαχανικά και φρούτα από την αγορά της Λαϊκής, όχι το σούπερ μάρκετ. Επίσης, τον εξαιρετικό πρόβειο κιμά που κοστίζει μόνο € 4 ανά κιλό! Δυστυχώς, στην Ελλάδα προτιμούν μόνο κοτόπουλο, χοιρινό, ρύζι, πατάτες, μαργαρίνη, Merenda, Oreos και soda!

Μια ιστορία για τις γενιές των Ελλήνων

Τις προηγούμενες μέρες, είχα ένα μέλος της οικογένειάς μου (που είναι παχύσαρκο) να μου κηρύττει για τη Μεσογειακή διατροφή και πώς είναι η πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο. Τότε, πήγε και έφαγε ψωμί με μαργαρίνη και μαρμελάδα και πρόσθεσε αγελαδινό γάλα χαμηλών λιπαρών στον καφέ ακολουθούμενο από μια κουταλιά μαύρη/καφέ πείτε την όπως θέλετε ζάχαρη. Για δεκαετίες, ο γιατρός την τρομοκράτησε έτσι ώστε να μην τρώει αυγά τα οποία θα ανεβάσουν την χοληστερίνη και ποτέ να μην τρώει βούτυρο. Η συμβουλή του γιατρού βοήθησε; Στην πραγματικότητα έκανε χειρότερα τα πράγματα!

Η τυπική Μεσογειακή διατροφή δεν είναι η πιο υγιεινή!

Αν συγκρίνετε την μοντέρνα ελληνική κουζίνα, δεν θα βρείτε μεγάλη σχέση με την αρχαία ελληνική. Τα πάντα φορτώνονται σε πατάτες, καλαμπόκι, ρύζι, μακαρόνια, βρώμη και σιτάρι. Ακόμη και ο περίφημος μουσακάς και το παστίτσιο φορτώνονται σε αυτά τα φλεγμονώδη συστατικά. Οι πατάτες και το καλαμπόκι ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία 100 ή 150 χρόνια. Στην πραγματικότητα, οι Αρχαίοι Έλληνες θα έδιναν αυτές τις τροφές στα ζώα τους! Χρησιμοποίησαν πολύ περισσότερο την Ζέα (Triticum Dicoccum) και όχι την Όλυρα (Triticum Spelta), δηλαδή ντίνκελ και φυσικά όχι το σιτάρι!

Μοντέρνα Ελλάδα και ψάρια

Στο εξωτερικό πιστεύουν ότι κάθε ελληνική οικογένεια έχει φρέσκο ​​ψάρι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα! Είναι αλήθεια αυτό; Η πλειοψηφία των σύγχρονων Ελλήνων δεν καταναλώνει όχι λίγο αλλά καθόλου ψάρια. Όσοι καταναλώνουν συνήθως αγοράζουν τις διάσημες κονσέρβες και λίγο καταψυγμένα. Φυσικά, πηγαίνουν και στο φαρμακείο για να αγοράσουν τα συμπληρώματα Ωμέγα-3.

Το νέο πρόσωπο της διατροφής

Ένας φίλος μου και ο πατέρας του είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Ο πατέρας του φίλου μου είχε φιλετάρει διάφορα μικρά ψάρια τύπου γαύρο και σαρδέλα και λίγο σκουμπρί ώστε να τα μαρινάρει και να τα βάλει σε βαζάκια. Έτσι θα είχε το δικό του ψάρι στο ψυγείο και όχι κονσέρβα. Δεν θα ξεχάσω το πρόσωπο του φίλου μου που μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Μια γκριμάτσα αηδίας για τα ψάρια και φυσικά αγαπάει να καταναλώνει nuggets τροποποιημένου αμύλου με πολλά άλλα πρόσθετα. Το συμπέρασμα είναι ότι μόνο η παλαιότερη γενιά μπορεί να μας σώσει! Ο λόγος είναι η αγάπη και το μεράκι για την παρασκευή και καταναλώση δικού μας φαγητού και όχι πάντα του έτοιμου.

Πώς οι Έλληνες έχουν κακομάθει με αγελαδινά προιόντα

Όχι, η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος δεν ήταν ποτέ παράδοση στην Ελλάδα! Αυτή η χώρα, εδώ και αιώνες, έκανε παραγωγήν αιγοπρόβειων προιόντων. Η φέτα είναι τέλεια απόδειξη αυτού! Το πραγματικό ελληνικό γιαούρτι προέρχεται από τα χωριά όπου το αιγοπρόβειο γάλα ήταν άφθονο! Αλλά, έχω τους πελάτες μου από την Ελλάδα όπου διαμαρτύρονται διαρκώς για το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να προσαρμοστούν στη γεύση των ωφέλιμων αιγοπρόβειων γαλακτοκομικών.

Για να μην αναφέρω τον νεροβούβαλο! Πριν από λίγες εβδομάδες αγόρασα 4 με 5 πακέτα βούτυρο βουβαλίσιο, επειδή το σούπερ μάρκετ μείωσε συνολικά την τιμή για να το ξεφορτωθεί. Οι Έλληνες δεν ήθελαν να πάρουν αυτό το θησαυρό γεμάτο από MCT. Φυσικά, θα αγοράσουν το υπερτιμημένο και υπερβολικά επεξεργασμένο MCT συμπλήρωμα που εξάγεται από φοινικέλαιο ή λάδι καρύδας. Ακόμα μια τυπική ελληνική ιστορία!

Τρώμε το αρνί μόνοι μία φορά το χρόνο για το Πάσχα

Πραγματικά. Και γιατι είναι αυτό? Το πιο υγιεινό κρέας σε αυτόν τον πλανήτη που είναι τόσο προσβάσιμο στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πληρώνουν τρελές τιμές για να φάνε αυτή την υγιεινή λιχουδιά! Ταυτόχρονα, οι Έλληνες γιορτάζουν με χοιρινό και κοτόπουλο. Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι το χοιρινό και το κοτόπουλο θα προκαλέσουν φλεγμονή εάν τα τρώτε κάθε μέρα. Ειδικά αν τα καταναλώσετε σε συνδυασμό με άμυλο και ζάχαρη! Στην πραγματικότητα, ένας πολύ καλός μου φίλος που εργάζεται σε ένα κατάστημα με γύρο σουβλάκι μου είπε: Ο γύρος πάντα περιέχει τουλάχιστον 1 κιλό κρυσταλλική άσπρη ζάχαρη! Γιατί; – Τον ρώτησα. – Αν δεν το κάνουμε, θα έχει πικρή γεύση!

Πότε οι Έλληνες έγιναν τόσο μαλακοί σαν το βούτυρο

Δεν μιλώ μόνο για την μαλθακότητα στον χαρακτήρα, δηλαδή την έλλειψη πάθους. Παρατηρώ ότι οι Έλληνες βάζουν περισσότερο λιπώδη ιστό και πολύ λιγότερο μυικό! Πού είναι το αγωνιστικό πνεύμα, η θέληση, η αποφασιστικότητα; Οι Έλληνες ήταν πάντα πρόθυμοι να μάθουν και να πολεμήσουν εναντίον του τι είναι κακό γι ‘αυτούς. “Δεν μπορώ να έχω καφέ χωρίς ζάχαρη”. “Θα κάνω έμετο”; – Θα κάνεις, σίγουρα; “Δεν μπορώ να πάρω στέβια”! “Δεν μπορώ να φάω υγιεινά δεν έχω το χρόνο να μαγειρεύω ή τα χρήματα για να αγοράσω υγιεινές τροφές.” – Όλες οι ψευδείς και κακές δικαιολογίες!

Μπορώ να σας αποδείξω, με λίγες τροποποιήσεις, ότι μπορείτε να φάτε υγιεινά για λιγότερα χρήματα! Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αγοράσετε συμπληρώματα επειδή δεν τα χρειάζεστε. Το φαγητό σας μπορεί να σας δώσει ότι αυτά τα συμπληρώματα υπόσχονται!

Η διαφημιστική εκστρατεία για τη γυμναστική στην Ελλάδα και η κακή της επιρροή στους νέους Έλληνες

Δεν θα κρυφτώ εδώ, μ’αρέσει να πηγαίνω γυμναστήριο και με νοιάζει πολύ για τη σωματική μου διάπλαση. Αλλά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βιομηχανία γυμναστικής ευδοκιμεί στην Ελλάδα! Όμως, η διαφημιστική εκστρατεία στην Ελλάδα πηγαίνει τελείως σε κακή και ανθυγιεινή κατεύθυνση. Είναι όλα μόνο με τα συμπληρώματα και τα στεροειδή. Οι γενιές των αγοριών και των κοριτσιών “στραγγαλίζουν” οικονομικά τους γονείς τους για να τους αγοράσουν λιποδιαλύτες, πρωτείνες και άλλα συμπληρώματα.

Οι νέοι έχουν δημιουργήσει μια νέα εμμονή με αυτό. Είναι φύση αδύνατο να μπορεί να χτίσει κα΄πιος αυτά τα γιγανταία σώματα χωρίς στεροειδή! Αυτό που μπορείτε, είναι να χτίσουμε σώματα όπως τα αρχαία ελληνικά αγάλματα! Ναι, μυώδη, δυνατά, αρμονικά, όμορφα. Και αν ζητήσετε από τον Διογένη τον Κυνικό να σας πει για τους αθλητές θα έλεγε: “Οι αθλητές είναι χτισμένοι από βόειο κρέας!” Πρέπει να τρώτε περισσότερο κόκκινο κρέας, όχι κοτόπουλο και χοιρινό, όχι υπερκατεργασμένα βιομηχανικά έτοιμα φαγητά φορτωμένα με ζάχαρη και άμυλο.

Η νεολαία και ο αλκοολισμός

Τίποτα δεν ήταν πιο βάρβαρο και ταπεινωτικό στην αρχαία ελληνική κοινωνία από τη μέθη. Για το λόγο αυτό, το κρασί ήταν πάντα αραιωμένο με νερό! Μετά τα συμπόσια, όλοι ήταν σε θέση να γυρίσουν στο σπίτι τους. Στη σημερινή Ελλάδα, μετά τα μεσάνυχτα, θα βρείτε τόσους πολλούς νέους να είναι τελείως μεθυσμένοι.

Φαίνεται ότι νέοι Έλληνες πίνουν περισσότερη μπύρα και βότκα από όλους τους Γερμανούς και τους Ρώσους μαζί. Λοιπόν, αυτό είναι μια υπερβολή, που αποδεικνύει ότι είμαι Έλληνας και απολαμβάνω την υπερβολή για να κάνω το λόγο μου. Αλλά πραγματικά φαίνεται έτσι. Εδώ είναι μια μελέτη σχετικά με την αύξηση του αλκοολισμού στην Ελλάδα!

Ο Ξενοφώνας (431-351 π.Χ.) και ο Πλάτων (429-347 π.Χ.) επαίνεσαν την μέτρια κατανάλωση κρασιού για την υγεία και το πνεύμα. Αλλά και οι δύο ήταν επικριτικοί στην μέθη, η οποία ήταν βάρβαρη και ανθυγιεινή!

Πώς μπορούν να διορθωθούν όλα;

Όπως είπα, επιστρέψτε στην κουζίνα της γιαγιάς, μαγειρέψτε στο σπίτι και μάθετε από τους προγόνους μας. Δεν λέω ότι όλοι στην Ελλάδα πρέπει να πάνε Κέτο, αλλά πολλοί από αυτούς θα επωφεληθούν από αυτό! Ωστόσο, αποφεύγοντας τις βιομηχανικές υπερβολικές επεξεργασμένες τροφές, δαπανώντας λιγότερα χρήματα για τα συμπληρώματα και αγοράζοντας περισσότερα από τους αλιείς, τη Λαϊκή αγορά και τους αγρότες – θα κάναμε ένα τεράστιο βήμα, μια μεγάλη βελτίωση!

Κοινωνιολογικά, η Ελλάδα θεωρήθηκε πάντα ως μια χαλαρή και όμορφη χώρα. Ποτάμια τουριστών την επισκέπτονται κάθε χρόνο για αυτόν τον λόγο! Αλλά στον σημερινό κόσμο, η ταχύτητα ζωής μας έκανε όλους λιγότερο υγιείς και λιγότερο γενναίους. Ας επιστρέψουμε στις ρίζες σε κάθε τμήμα της ύπαρξής μας. Ας είμαστε υπέροχοι και πάλι! Σε ό, τι κάνουμε! Η διατροφή και η αθλητική επίδοση είναι μόνο ένα στρώμα μεγαλείου που μπορεί να δώσει η Ελλάδα στον κόσμο! Έχουμε ευλογηθεί από τις πιο υγιεινές τροφές στο σύμπαν! Απλά κοιτάξτε γύρω σας, οι απαντήσεις είναι παντού!

Διαβάστε επίσης