γιουβαρλάκια κέτο
| | | |

Τα κέτο γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι η νέα μας επιτυχία! Επειδή ακολουθώ την Zero carb δίαιτα, η Ρομπέρτα και εγώ προσπαθούμε να βρούμε περισσότερες συνταγές που θα ταιριάζουν στον τρόπο ζωής μας. Ειδικά τον χειμώνα τρώμε περισσότερες σούπες όπως τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Βάλσαμο για το σώμα και την ψυχή!

Φυσικά, προτεραιότητα έχει ο ελληνικός  Κέτο Μεσογειακό τρόπος ζωής!  Πολύ συχνά αυτές οι συνταγές έχουν να κάνουν με την κάρνιβορ ή κέτο δίαιτα. Υπάρχει η παρανόηση ότι όταν κάποιος ακολουθήσει την κάρνιβορ δίαιτα τρώει αποκλειστικά και μόνο μπριζόλες.  Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αν θέλετε να ξεκινήσετε την κάρνιβορ διατροφή και δεν ξέρετε πως, δείτε το βίντεο και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο Youtube κανάλι!

ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ

Μεγαλώνοντας στην Μεσόγειο έχουμε πρόσβαση σε πολλές τροφές και ιδιαίτερα το κρέας και τα ψάρια. Οι επιλογές πάρα πολλές, από αρνί, πρόβατο, κουνέλι, γαρίδες εώς όλα τα οστρακοειδή! Η Zero Carb, δηλαδή η μηδενική σε υδατάνθρακα δίαιτα συνδυάζει δυο κόσμους. Είναι κάτι μεταξύ κάρνιβορ και τροφών χωρίς υδατάνθρακα, αλλά φυτικής προέλευσης.

Για παράδειγμα, το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο δεν περιέχουν υδατάνθρακα. Δηλαδή, είναι zero carb και μπορούμε να ψήσουμε ή να τηγανίσουμε το κρέας μας ή το ψάρι μας σε λάδι καρύδας. Επίσης, κάρνιβορ ή zero carb είναι τα αυγά και τα μερικά ζυμωμένα γαλακτοκομικά. Όλα τα αγαπημένα αυθεντικά αιγοπρόβεια ή βουβαλίσια προιόντα όπως, φέτα, γραβιέρα ή μανούρι!

Η ΚΑΡΝΙΒΟΡ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Αυτή τη φορά θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την πιο γνωστή ελληνική χειμερινή σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με κεφτεδάκια και αυγά. Τα μπαχαρικά και ο χυμός λεμονιού είναι από τον κόσμο των φυτών. Φυσικά και λέμε όχι στο άμυλο ή γενικά υδατάνθρακες! Αυτή η σούπα θα σας εκπλήξει τόσο με την ισχυρή αναζωογονητική δράση της, όσο και με την εξαιρετικά μεγάλη αναλογία των μακροθρεπτικών συστατικών της. Τελικά, ας περάσουμε στην συνταγή!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΕΤΟ ΓΙΟΥΒΑΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟ

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο – Κέτο και κάρνιβορ συνταγή!

Recipe by Απόλλων Γ. Καψάλη
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Συστατικα

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • 250 γρ. αρνίσιο ή πρόβειο κιμά

  • 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής

  • 1 κουτ. της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 λίτρο νερό

  • 1,5 κουτ. του γλυκού θαλασσινό αλάτι

  • 100 γρ. κατσικίσιο βούτυρο

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ολόκληρο λεμόνι οργανικό

  • 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού

  • 1 κουτ . της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο

  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι

  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη

οδηγιεσ

  • Ανακατέψτε το κιμά τα χέρια σας και προσθέστε ένα αυγό σε αυτό το μείγμα. Όταν έχει ομογενοποιηθεί, προσθέστε 1 κουτ. της σούπας σκόρδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλατιού. Τοποθετήστε αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 5 λεπτά.
  • Βάλτε 1 λίτρο νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέστε το κατσικίσιο βούτυρο, το θαλασσινό αλάτι και τα φύλλα δάφνης.
  • Αφήστε το να βράσει. Ενώ περιμένετε να βράσει το νερό, λιπάνετε τα χέρια σας με λίγο βούτυρο και φτιάξτε κεφτεδάκια από το μίγμα που τοποθετήσατε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
  • Καθώς το νερό βράζει, μειώστε λίγο τη θερμοκρασία και αρχίστε να προσθέτετε τα κεφτεδάκια με ένα κουτάλι.
  • Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια για περίπου 12 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα 2 αυγά. Ξεκινήστε να προσθέτετε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε να χτυπάτε. Τώρα προσθέστε το ξύσμα λεμονιού.
  • Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα προσθέστε λίγη σούπα από την κατσαρόλα πολύ αργά στο μείγμα αυγού και λεμονιού. Συνεχίστε να ανακατεύετε ενεργά.
  • Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και ξεκινήστε να ρίχνετε το αυγολέμονο πολύ αργά ενώ παράλληλα ανακατεύετε. Τώρα επιστρέψτε τη σούπα στη φωτιά, αλλά μόνο για 2 λεπτά και συνεχίστε να ανακατεύετε.
  • Πριν το σερβίρετε, προσθέστε ρίγανη, μαϊντανό και μαύρο πιπέρι.

Διαβάστε επίσης