μάφινς γαρίδας
| |

Τα Κέτο μάφινς (muffins) γαρίδας είναι τόσο μαλακά σαν αφρός! Καθώς μπήκαμε και επίσημα στον Μάιο και σιγά-σιγά καλοκαιριάζει όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη για συνταγές εύκολες και ελαφριές. Ειδικά μετά από έναν τόσο δύσκολο χειμώνα όπως ήταν το 2020-2021. Λοιπόν, ο κόσμος δεν είναι αρκετά χαρούμενος αυτή τη στιγμή και δεν θα το συζητήσουμε! Για μερικούς από εμάς, είναι η καταστολή, η έλλειψη ελευθερίας και η αίσθηση ότι κάτι δεν είναι τίμιο για όλα αυτά!

Γι ‘αυτό το λόγο, για όλους τους καλούς Κετόνιους, που νοιάζονται για την υγεία τους και τους αγαπημένους τους, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε νόστιμες συνταγές! Είναι συνταγές που θα φέρουν αίσθηση χαράς στη ζωή μας μαζί με μια αναζωογόνηση. Αυτά τα Κέτο μάφινς γαρίδας είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε!

κέτο μάφινς γαρίδας

Γαρίδες, το ευέλικτο και θρεπτικό συστατικό

Οι γαρίδες έχουν ένα εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Θα παρέχουν επίσης δύο τύπους αντιοξειδωτικών, το σελήνιο και την ασταξανθίνη.

Το σελήνιο είναι ένα βασικό αντιοξειδωτικό που μας βοηθά να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τις κυτταρικές μεμβράνες και το DNA μας. Αυτό, φυσικά, οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και αδυναμία. Ένα άλλο αντιοξειδωτικό, που ονομάζεται ασταξανθίνη έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής. Εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα θρεπτικά στοιχεία:

Πρωτεΐνη: 18 γραμμάρια – εντυπωσιακό, σωστά;
Σελήνιο: 48% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (ΣΗΠ ή RDI)
Βιταμίνη Β12: 21% της ΣΗΠ
Σίδηρος: 15% της ΣΗΠ
Φώσφορος: 12% της ΣΗΠ
Νιασίνη: 11% της ΣΗΠ
Ψευδάργυρος: 9% της ΣΗΠ

Στην ιδανική περίπτωση, θα χρησιμοποιήσετε φρέσκες γαρίδες εάν διατίθεται στην περιοχή σας. Ακολουθούμε το πρωτόκολλο και τις αρχές της Κέτο Μεσογειακής διατροφής εδώ! Όχι, κονσέρβες και αν αγοράσουμε κατεψυγμένα προϊόντα, σίγουρα κοιτάμε τα συστατικά και την χώρα προέλευσης.

Κέτο μάφινς γαρίδας με νέα τεχνική

Υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές μάφινς με βάση τα αυγά στο διαδίκτυο. Μερικοί άνθρωποι ψήνουν ακόμη και την ομελέτα τους σε καλούπια για muffins και παίρνουν κάτι πολύ διαφορετικό από μια κλασική ομελέτα. Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη συνταγή είναι διαφορετική, διότι δανείζεται την τεχνική από τα αυγά στον ατμό που είναι γνωστά στην ασιατική κουζίνα ή ακόμα και το Creme brûlée. Η τεχνική είναι απλή, αλλά απαιτεί προσεκτική ανάμειξη. Στην ιδανική περίπτωση, θα χρησιμοποιήσετε ένα μιξεράκι του καφές ή το αναδευτήρι χειρός.

Ένα πολύ ικανό ζευγάρι χεριών θα το κάνει, a-la chef, χρησιμοποιώντας ένα ωραίο και κομψό αναδευτήρι και ένα βαθύ μπολ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα πιρούνι και να χτυπήσετε τα αυγά με ρυθμό. Όλα είναι δυνατά, εμείς απλά τα κάνουμε να συμβούν! Για εκείνους που δεν είναι σίγουροι αν θα χτυπήσουν σωστά τα αυγά, ένα καλό παλιό μπλέντερ θα κάνει το κόλπο.

Κέτο μάφινς γαρίδας – Η συνταγή

Κέτο μάφινς με γαρίδες

Recipe by Απόλλων Γ. Καψάλη
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

12

minutes

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 6 μεγάλα αυγά

  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

  • 100 ml νερό

  • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

  • 6 μεσαίες γαρίδες (καθαρισμένες και ψιλοκομμένες)

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

  • 1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους

  • 1 κουταλιά της σούπας ψύλλιο

  • φρεσκοκομμένο μαϊντανό (ή βασιλικό) όσο σας αρέσει

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και τοποθετήστε τα σε 2 μπολ ανάμειξης. Ψιλοκόψτε όλα τα συστατικά πολύ προσεκτικά, ώστε να πάρετε μικρά κομμάτια που δεν θα “βυθιστούν” στα μάφινς. Ανακατέψτε τα με τους κρόκους αυγού και προσθέστε το ψύλλοι σε σκόνη και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος προσθέτουμε το νερό. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά ομογενοποιημένα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ ώστε να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε αργά τη μαρέγκα στο μείγμα που προετοιμάσατε νωρίτερα αναδιπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC και τοποθετήστε ένα βαθύ και ευρύ ταψί με αρκετό νερό που θα επιτρέψει το μαγείρεμα στον ατμό. Περίπου 1 φλιτζάνι νερό θα ήταν αρκετό επειδή τα Κέτο μάφινς θα μαγειρευτούν σύντομα.
  • Κάντε 6 μερίδες με μια κουταλιά της σούπας και τοποθετήστε τα σε καλούπια σιλικόνης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά καλούπια για μάφινς με χαρτιού ψησίματος.
  • Τοποθετήστε τα καλούπια μάφινς στη μέση του ταψιού με το νερό και βεβαιωθείτε ότι δεν κινούνται και το νερό δεν τα πιτσιλάει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα για να τοποθετήσετε τα μάφινς πάνω από το ταψί με νερό. Αυτό θα τους επιτρέψει να μαγειρευτούν στον ατμό.
  • Μαγειρέψτε τα Κέτο μάφινς για 12-15 λεπτά και τα σερβίρετε αμέσως.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Αν χρησιμοποιείτε μπλέντερ, μπορείτε να παραλείψετε το διαχωρισμό των ασπραδιών και των κρόκων, αλλά θα έχετε κάτι σαν σουφλέ. Απλώς ανακατέψτε τα αυγά με το βούτυρο, το ψύλλιο και νερό και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά πριν τα τοποθετήσετε στο φούρνο.
  • Εάν έχετε αλλεργία στις γαρίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό ή άλλο είδος ψαριού.

Διαβάστε επίσης