μόνκ φρούτ monk fruit 2

Το μόνκ φρούτ ή όπως είναι γνωστό Luo Han Guo, δηλαδή το φρούτο των μοναχών στην κετογονική διατροφή είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε. Φυσικά έχουμε καλύψει πολλές φορές το θέμα τον γλυκαντικών στο YouTube κανάλι! Τώρα, εάν έχετε ήδη μειώσει την ανάγκη για κάποιο γλυκαντικό και έχετε “καθαρίσει” τις υποδοχές της γλώσσας σας, πιθανότατα θα χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα για να βάλετε στις κέτο δημιουργίες σας!

Με όσους έχω συνεργαστεί και έχω δημιουργήσει εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα, η ανάγκη για γλυκό μέσα σε αυτές τις 30 ημέρες σχεδόν έχει εξαλειφθεί. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το διατροφικό πλάνο, επικοινωνήστε μαζί μου στο greekgoesketo@gmail.com!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να επαναφέρετε την φυσική παλέτα γεύσεων που έχει χαθεί. Η υπερκατανάλωση των υδατανθράκων έχει μπλοκάρει τους υποδοχείς της γλώσσας. Με το πρόγραμμα της ΚΜΔ θα νιώσετε ξανά την φυσική γλυκύτητα ορισμένων τροφίμων. Μετά από αυτό, όλες οι κέτο δημιουργίες σας θα απαιτούν πολύ λιγότερη γλυκαντική ουσία από ότι αρχικά χρησιμοποιούσατε κατά τη μετάβαση σε αυτήν τη διατροφή και τον νέο τρόπο ζωής.

μόνκ φρούτ monk fruit 1

Γεγονός # 1 – Το μόνκ φρούτ στον θρόνο των γλυκαντικών

Όπως ανέφερα ήδη, συνιστούμε μόνο τρία φυσικά γλυκαντικά εάν θέλετε να μείνετε στην καθαρή πλευρά της Κέτο Μεσογειακής διατροφής. Η λίστα έχει ως εξής: Μόνκ φρούτ (monk fruit), στέβια και σπάνια ερυθριτόλη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε ότι κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας ώστε να ακολουθήσετε σωστά την κέτο Μεσογειακή διατροφή σας.

Το μόνκ φρούτ είναι το ιδανικό γλυκαντικό! Έχει γεύση μελιού και ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της ΚΜΔ μας! Παρόλο που δεν προέρχεται από τη ζώνη της Μεσογείου όπως το αβοκάντο και η καρύδα, αλλά είναι 100% φιλικό προς την ΚΜΔ.

Εδώ, θα αναφέρουμε το γεγονός ότι η χρήση του εκχυλίσματος μόνκ φρούτ δεν είναι μόνο για να δώσει την γλυκιά αίσθηση σε ό,τι δημιουργούμε! Έχει ισχυρά οφέλη για την υγεία που είναι γνωστά στους ανθρώπους της Ασίας για αιώνες!

Γεγονός # 2 – Αρχαία τροφή που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό

Σε αντίθεση με άλλους τύπους φρούτων και πηγών ζάχαρης, η γλυκιά γεύση του Luo Han Guo προέρχεται από τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία που ονομάζονται μογροσίτες (mogrosides). Η διάσπαση τους στο πεπτικό σύστημα γίνεται διαφορετικά στο σώμα από οποιαδήποτε άλλη μορφή ζάχαρης. Γι ‘αυτό, παρά την πολύ γλυκιά του γεύση, έχει μηδενικές θερμίδες και έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επομένως, αυτό το γλυκαντικό δεν επηρεάζει το σάκχαρο στο αίμα, όπως κάνουν άλλα γλυκαντικά.

Χρησιμοποιήθηκε για αιώνες στην κινεζική και τη θιβετιανή ιατρική. Υπάρχουν αμέτρητα επιβεβαιωμένα οφέλη για την υγεία, όπως μείωση του πονόλαιμου, καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο καρπός είναι πιο γλυκός από τη ζάχαρη κατά 200 φορές, χρησιμοποιείται συνήθως ως γλυκαντικό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το διατροφικό του προφίλ το καθιστά ασφαλές ακόμη και για τους διαβητικούς.

μόνκ φρούτ monk fruit

Γεγονός # 3 – Απόλυτα ασφαλές, για παιδιά και εγκύους!

Το μόνκ φρούτ δεν έχει επιβλαβείς παρενέργειες! Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εκτιμά ότι το γλυκαντικό μόνκ φρούτ είναι ασφαλές για κατανάλωση. Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ένδειξη ότι το εκχύλισμα μπορεί να προκαλέσει επιβλαβείς παρενέργειες. Δεδομένου ότι έχει μακρά ιστορία χρήσης στις ασιατικές χώρες όπως είδαμε, έγινε αποδεκτό και από πολλές δυτικές χώρες.

Επίσης, έχει μελετηθεί και εγκριθεί για χρήση σε όλες σχεδόν τις χώρες παγκοσμίως. Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας, Νέα Ζηλανδίας, Κίνας, Ιαπωνίας και ακόμη του Καναδά έχουν επίσης αποφασίσει ότι το μόνκ φρούτ είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Γεγονός # 4 Έχει γεύση όπως το μέλι

Εάν είστε εξαιρετικά ευαίσθητοι στη γεύση του γλυκαντικού που χρησιμοποιείτε και το γνωστό μίξ στέβιας-ερυθριτόλης αφήνει μια άσχημη επίγευση τότε το μόνκ φρούτ είναι η επιλογή σας. Όχι μόνο θα το αγαπήσετε, αλλά θα το αναζητήσετε με εμμονή. Μην πέσετε στην παγίδα να πάρετε πάλι μόνκ φρούτ με ερυθριτόλη, αλλά πάντα μιλάμε για το εκχύλισμα! Ωστόσο, αν θέλετε κάτι γλυκό χωρίς ενοχή και με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, το μόνκ φρούτ είναι η επιλογή σας.

Θυμηθείτε πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες και τα ποσοστά κάθε εκχυλίσματος που αγοράζετε. Αυτό θα σας βγάλει από το αδιέξοδο για το πόσο καθαρό είναι ένα προϊόν. Οτιδήποτε πλέον αγοράζετε και καταναλώνετε ακόμη και σε καθημερινή βάση θα κάνει την διαφορά!

Διαβάστε επίσης