κέτο κρουασανάκια
|

Κέτο Κρουασανάκια – Η καλύτερη συνταγή των Βαλκανίων είναι εδώ!

Τα Κέτο Κρουασανάκια, είναι μια νέα κετογονοποίηση που θέλω να μοιραστώ με τους Κέτο φίλους! Η παραδοσιακή συνταγή είναι παρούσα παντού, αλλά γεμάτη με υλικά τα οποία δεν θέλουμε στην κετογονική διατροφή! Έτσι, θα δημιουργήσουμε μια συνταγή καθαρή και πάντα Κέτο!

Τι είναι τα Κέτο Κρουασανάκια;

Τα Κέτο Κρουασανάκια είναι ένα ρολό ζύμης και υπάρχει σε όλα τα μεγέθη και τα σχήματα. Τίποτα δεν είναι πιο παραδοσιακό από αυτό. Είναι παραδοσιακό κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά ακόμα και στην Ελλάδα, ειδικά στην βόρεια. Ιδιαίτερα εκεί θα μπορούμε να δούμε τα ζαχαροπλαστεία να κάνουν διάφορες τροποποιήσεις με πολλές και διαφορετικές γεμίσεις.

Η Ρομπέρτα είναι μια αρτίστα στην Κέτο κουζίνα!

Κάνοντας τα Κέτο Κρουσανάκια μικρά και τραγανά

Οι Κέτο φίλοι που έχουν φτάσει σε σημείο συντήρησης μπορούν να τα φτιάξουν και να τα καταναλώσουν. Το κετό ψωμί ειδικά, θα μας ικανοποιήσει μόνο με μια φέτα. Είναι ενδιαφέρον όμως ότι πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να σταματήσουμε εκεί, ιδιαίτερα αν είναι ζεστό! Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε επειδή προκύπτει αυτό το πρόβλημα;

Θα κάνουμε τα Κέτο Κρουασανάκια μικρά. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τα απολαύσουμε όλη την εβδομάδα. Επιπλέον, μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας στην δουλειά ή σε ένα ταξίδι. Αν αποφασίσετε να τα γεμίσετε με τυρί, προσούτο, καπνιστό σολομό, αυγά ή μανιτάρια, θα έχετε ένα πλήρες γεύμα εν κινήσει! Πρακτικό και εύκολο επειδή μπορούμε να το φάμε οπουδήποτε!

Αλμυρά ή γλυκά; Ιδού η απορία!

Η βασική συνταγή της ζύμης

Θα μπορούσατε απλώς να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για την Κέτο Τυρόπιτα. Πανεύκολη και θρεπτική! Μπορείτε να δουλέψετε όποια ζύμη είναι πιο εύκολη για εσάς. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε την γέμιση είτε αλμυρή, είτε γλυκιά με μαρμελάδα ή Κετέλλα! Έτσι, θα δημιουργήσουμε 2 ειδών κρουασανάκια που είναι θρεπτικά και πάντα Κέτο!

Κέτο Κρουασανάκια

Recipe by Απόλλων Γ. Καψάλη
Servings

12

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

83

kcal

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 100 γραμμάρια αλεύρι σουσαμιού ή εναλλακτικά αλεύρι αμυγδάλου

  • 50 γραμμάρια αλεύρι καρύδας

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 28 γραμμάρια ζελατίνη από βοδινό

  • 1/3 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο ή μαχλέπι

  • 100 ml νερού

  • 2 ασπράδια αυγών ελευθέρας βοσκής

  • 1 κρόκο αυγού ελεύθερης βοσκής

  • 30 γραμμάρια κατσικίσιοβούτυρο

  • Διακόσμηση
  • 1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι για γαρνίρισμα

  • 1 κουταλιά σούπας κατσικίσιο βούτυρο

  • 50 ml νερού

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Ανακατέψτε τα αλεύρια με το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε ένα βαθύ μπολ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα αναμειγνύουμε την ζελατίνης με νερό και το ζεστάνουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέστε 1 ολόκληρο αυγό, 1 ασπράδι αυγού και το λιωμένο βούτυρο στα αλεύρια και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Προσθέστε αργά το μείγμα ζελατίνης και συνεχίστε να ανακατεύετε την ζύμη με τα χέρια σας. Καθώς ανακατεύετε θα αρχίζει να πήζει.
  • Τυλίξτε τη ζύμη σε ένα πλαστικό φύλλο και τοποθετήστε τη στο ψυγείο. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 με 40 λεπτά.
  • Τοποθετήστε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 χαρτιά ψησίματος και με έναν πλάστη ανοίξτε την ζύμη να γίνει περίπου 30 cm.
  • Κόψτε τη ζύμη στο κέντρο για να δημιουργήσετε 12 τρίγωνα. Ανοίξτε τα απαλά από το μεγαλύτερο μέρος μέσα, ώστε να σχηματίσετε κρουασανάκια. Αν υπάρχει γέμιση εδώ είναι η στιγμή να την τοποθετήσετε.
  • Τοποθετήστε τα Κέτο Κρουασανάκια σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος. Πασπαλίστε τα με το χοντρό αλάτι και πιέστε τα δάκτυλά σας ώστε να κάνετε σίγουρο ότι το αλάτι θα παραμείνει πάνω στα κρουασανάκια.
  • Ψήστε τα για 20 λεπτά στους 180ºC.
  • Κατά τη διάρκεια της ψησίματος, λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε 50 ml νερού. Αφήστε το να βράσει. Όταν τα Κέτο Κρουασανάκια ψηθούν, ρίχνουμε αργά το μείγμα νερού και βουτύρο πάνω στα ζεστά κρουασανάκια. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Διαβάστε επίσης