Keto dark chocolate
|

Κέτο τρίγωνη μαύρη σοκολάτα

Τα επιδόρπια κέτο μαύρης σοκολάτας έχουν αγαπηθεί από πολλούς σε όλο τον κόσμο. Ναι, θέλω να πειραματιστώ με τους πικρόγλυκους συνδυασμούς ενώ γνωρίζουμε ότι τα οφέλη και τα θρεπτικά συστατικά από το κακάο θα δώσουν μια υγιή πινελιά στις Κέτο δημιουργίες μας.

Ωστόσο, η εύρεση 100% μαύρης σoκολάτας μπορεί να είναι δύσκολη. Ειδικά αν βασίζεστε σε εκδόσεις του εμπορίου. Πέρασαν τέσσερα χρόνια στην αναζήτηση εμπορικής σοκολάτας που μπορεί να ονομαστεί 100% καθαρή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάντα λέμε ότι είναι πιο υγιεινό να φτιάξετε τη δική σας σοκολάτα στο σπίτι. Δημιουργήσαμε ακόμη και την έκδοση που είναι έτοιμη σε 5 λεπτά!

Η αναζήτηση για καθαρή Κέτο μαύρη σοκολάτα

Πάντα θέλουμε 100% μαύρη σοκολάτα. Λιγότερα συστατικά που περιέχει, καλύτερα για εσάς! Αλλά πώς να βρείτε ένα τέτοιο προϊόν; Στον σημερινό κόσμο, η βιομηχανία τροφίμων αρέσκεται στο να προσθέτει σταθεροποιητές, γαλακτωματοποιητές και άλλα πρόσθετα που επηρεάζουν πάντα την υγεία μας, εάν τα χρησιμοποιουμε σε καθημερινή βάση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε την πλειοψηφία των βιομηχανικών παραγωγών. Ακόμη και αν ισχυρίζονται ότι είναι Keto ή Low-Carb.

Όπως με όλα, υπάρχουν λαμπερά παραδείγματα καλών προϊόντων, απλά είναι τόσο σπάνια και δύσκολο να βρεθούν… Ο κύριος στόχος μας είναι να βρούμε ένα προϊόν που δεν περιέχει κανένα γλυκαντικό (θα προσθέσετε το δικό σας αν θέλετε με την τήξη). Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θέλετε λεκιθίνη σόγιας ή ηλίανθου. Όταν πρόκειται για άρωμα, μπορεί να περιέχει μερικά από τα φυσικά μπαχαρικά, αλλά και πάλι θέλουμε μόνο ένα συστατικό.

Ο χρυσός κανόνας της Κέτο σοκολάτας

Ο χρυσός κανόνας μιας υγιής Κέτο σοκολάτας δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην γλυκαντική ουσία και τα φυσικά σάκχαρα. Αν είναι 100% πάστα κακάο, δεν θα υπάρχουν πρόσθετα και γλυκαντικά. Τόσο απλά!

Πώς γίνεται η επεξεργασία του προϊόντος και ποιο ήταν το αρχικό συστατικό; Ένα καθαρό προιόν Κέτο μαύρης σοκολάτας αποτελείται από 100% οργανική πάστα κακάο. Δεν υπάρχει κανένα πρόσθετο ή γλυκαντικό. Ναι, ούτε stevia ή ερυθριτόλη!

Αυτή είναι η καθαρότερη σοκολάτα που μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον πλανήτη, οτιδήποτε άλλο είναι η χημεία. Η βιομηχανία αγαπά να προσθέσει όσο το δυνατόν περισσότερα συστατικά για να κάνει το προϊόν φθηνότερο και πιο γευστικό!

Αυτή είναι η πρώτη σοκολάτα εμπορίου που βρήκα και περιέχει μόνο 1 συστατικό!

Ποια είναι η βιομηχανία τροφίμων που δεν θέλει να ξέρετε για τη σκοτεινή σοκολάτα;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τ ο υπόλοιπο του ποσοστού που αναγράφεται συνήθως είναι η ζάχαρη. Ορισμένες εταιρείες τραβούν πίσω το ποσοστό της πάστας κακάο και προσθέτουν τα φυτικά έλαια (συνήθως τα ανθυγιεινά). Στη συνέχεια, τους αρέσει να προσθέτουν διάφορους παράγοντες όπως η λεκιθίνη σόγιας. Όμως αυτό είναι ακριβώς ότι ΔΕΝ χρειαζόμαστε για την Κέτο διατροφή!

Λοιπόν, πώς ενεργούμε εδώ;

Απλά, αν δεν μπορείτε να βρείτε μια σοκολάτα 100% κακάο, κάντε την δική σας! Έχουμε πολλές συνταγές, αλλά αυτό είναι, ειδικότερα, νόστιμο και η υφή είναι τόσο μαλακή και κρεμώδης. Επιπλέον, αν αγαπάτε επιδόρπια με μαύρη σοκολάτα, μπορείτε πάντα να συνδυάζετε με το βούτυρο κακάο και το οργανικό ωμό κακάο.

Το ακατέργαστο κακάο είναι πάντα καλύτεροο, αλλά αν θέλετε πιο σκούρο χρώμα, θα χρησιμοποιήσετε το βιολογικό μαύρο κακάο και θα απολαύσετε αυτό το επιδόρπιο Κέτο χωρίς καμιά ενοχή. Ρίξτε μια ματιά στην επισήμανση της πραγματικής διατροφής, είναι ιδανική για οποιονδήποτε.

Η αλά Toblerone εκδοχή

Αυτό το επιδόρπιο είναι μια ιδανική απάντηση σε όλες τις επιθυμίες σας για σοκολάτα. Έχει μια ελαφρώς τραγανή αλλά κρεμώδη υφή, ενώ το άρωμα του καραμελοποιημένου βουτύρου και της γλυκαντικής ουσίας θυμίζει την πιο διάσημη ελβετική μπάρα σοκολάτας σε σχήμα τριγώνου που ονομάζεται Toblerone.

Δεδομένου ότι το πρωτότυπο Toblerone περιέχει φορτία ζάχαρης και σόγιας, η έκδοση μας είναι δέκα φορές πιο υγιεινή! Φτιάξτε την μπάρα σοκολάτας, δεν θα απογοητευτείτε και η οικογένειά σας θα το θέλει για τα Χριστούγεννα ή για κάποιους άλλους εορτασμούς!

Κέτο τρίγωνη μαύρη σοκολάτα

Recipe by Απόλλων Γ. Καψάλη
Servings

20

servings
Prep time

15

minutes
Calories

168

kcal

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 100 γρ. κατσικίσιο βούτυρο

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

  • 5 κουταλιές σούπας οργανικό κακάο

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλατιού

  • 500 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα ή Mascarpone

  • 6 κουταλιές της σούπας τηγανιτά φουντούκια ή αμύγδαλα ή macadamia

  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κευλάνης

  • 4 ή 6 κουταλιές της σούπας στέβια μπλέντ με ερυθριτόλη

  • 4 τετράγωνα μαύρη σοκολάτα 100% (παραλείψτε αυτό εάν δεν μπορείτε να βρείτε)

  • Διακόσμηση
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Τοποθετήστε το βούτυρο, το λάδι καρύδας, τη βανίλια, το αλάτι και το γλυκαντικό σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε πάνω από τη μέτρια θερμοκρασία έτσι ώστε τα πάντα να λιώσουν και να ενωθούν. Συνεχίστε να ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήστε το βούτυρο και το γλυκαντικό να καραμελώσουν λίγο.
  • Προσθέστε το τυρί κρέμα γάλακτος ή Mascarpone, κανέλα και σκόνη μαύρου κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα και τραβάμε από την φωτιά.
  • Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας και το αλεύρι καρύδας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Τώρα προσθέστε τα τετράγωνα σοκολάτας τα οποία έχετε κάνει πολύ ψιλά κομματάκια. Ανακατέψτε ξανά.
  • Σε ένα χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε το μίγμα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, δημιουργήστε ένα μακρύ τρίγωνο σε σχήμα όπως στη φωτογραφία.
  • Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνης κακάου για διακόσμηση.
  • Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να κόψετε 20 μερίδες (τριγωνικές φέτες) από αυτήν την ποσότητα.

Διαβάστε επίσης