Κέτο σοκολάτα – Η νούμερο 1 πιο γρήγορη σοκολάτα στο κόσμο!
Η πιο γρήγορη συνταγή για Κέτο σοκολάτα είναι μια ακόμα ΕΥΡΗΚΑ στιγμή για το Greek Goes Keto. Φανταστείτε, θα θέλατε μια μπουκιά Κέτο σοκολάτας μετά το κύριο γεύμα σας και απλά δεν μπορείτε να βρείτε ένα ποιοτικό προϊόν!
Δεν θέλετε να αγοράσετε αυτά τα ψεύτικα προϊόντα χωρίς ζάχαρη φορτωμένα με λεκιθίνες και άλλα πρόσθετα. Η λύση φυσικά υπάρχει! Επίσης, δεν θα χρειαστώ την κουζίνα καθόλου! Μπορεί ακόμη και να τα προετοιμάσετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας!
Ναι, είναι μια ακόμη Κέτο συνταγή για εκείνες τις ημέρες που ταξιδεύετε και απολαμβάνετε τον Κέτο Μεσογειακό τρόπο ζωής. Η ταχύτερη Κέτο σοκολάτα θα είναι έτοιμη σε χρόνο μηδέν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουταλάκι του γλυκού, ένα φλιτζάνι και 4 συστατικά.
Η ιστορία πηγαίνει έτσι …
Αγοράσαμε κάποια πράγματα για το οδικό μας ταξίδι στην Ελλάδα ερχόμενοι από το Μόσταρ. Ρώτησα την Ρομπέρτα αν θέλει να έχει μαζί της κάποια σοκολάτα στην ισοθερμική τσάντα. Πήγαμε σε μερικά καταστήματα και τα προιόντα ήταν γεμάτα με λεκιθίνη σόγιας ή λεκιθίνη ηλίανθου, ερυθριτόλη και φυσικά τα αφήσαμε έτσι όπως τα πήραμε!
Λοιπόν, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν θέλουμε κάτι τέτοιο μαζί μας στο ταξίδι. 😉 Τότε αποφασίσαμε να πειραματιστούμε και να φτιάξουμε κάτι που δεν χρειάζεται ψήσιμο ή μαγείρεμα και μπορεί να γίνει γρήγορα στο σπίτι! Μάντεψε τι? Τα καταφέραμε!
Είναι πολύ σημαντικό και έχω μιλήσει σε πολλά βίντεο στο YouTube κανάλι για ποιούς λόγους είναι επικίνδυνη η κατανάλωση τόσων χημικών. Όλα τα προιόντα τα οποία περιέχουν barcode θα πρέπει να τα προσέχουμε πάρα πολύ!
Αρκετοί από εμάς καταναλώνουν τέτοια προϊόντα γεμάτα πρόσθετα και φυσικά δεν έχουν αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα φαίνονται μόνο όταν η διατροφή μας περιέχει τις κατάλληλες τροφές. Δεν θέλουμε έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα, γιατί η αληθινή επανάσταση αρχίζει από την κουζίνα.
Πρίν πάρουμε κάποιο προϊόν στο σπίτι από οποιαδήποτε κατάστημα θα πρέπει πάντα να κοιτάμε τα συστατικά. Όχι μόνο την ταμπέλα με την διατροφική αξία. Η Ευρωπαική Ένωση και ο FDA δεν είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν για προϊόντα τα οποία περιέχουν μαλτοδεξτρίνη. Άρα, καταναλώνουμε ζάχαρη χωρίς να το γνωρίζουμε!
Δημιουργία Κέτο σοκολάτας
Πήρα κυριολεκτικά έναν κύβο βουτύρου περίπου 28 γραμμάρια και μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Τα τοποθέτησα σε ένα φλιτζάνι και τα άφησα για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ήθελα να επιταχύνω τα πράγματα, θα μπορούσα να το αφήσω καλυμμένο με ένα μικρό πιάτο στο μπαλκόνι. Η εξωτερική θερμοκρασία είναι κοντά στους 40ºC και έτσι μόνο 10 λεπτά θα είναι αρκετά.
Στη συνέχεια, έχω προσθέσει 1 κουταλιά σούπας οργανικό κακάο, μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, 1 μικρο-σκούπ (10 mg) εκχυλίσματος 100% stevia και το ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι του γλυκού. Ήμουν έκπληκτος με την γυαλιστερή υφή που είχα!
Προχωρώντας, έριξα το μίγμα σε ένα χαρτί ψησίματος και πρόσθεσα μερικά καρύδια, και νιφάδες αμυγδάλου. Έτοιμη η κέτο σοκολάτα μας!



Απίστευτα γρήγορη
Μόλις 20 λεπτά στο ψυγείο γύρισε αυτούς τους σοκολατοδίσκους σε Quickest Keto σοκολάτα fix! Κανένα ψήσιμο, κανένα μαγείρεμα, τίποτα! Ακριβώς ένα καλό ψυγείο το οποίο σχεδόν προσφέρει κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου.
Και οι δυο μας απολαύσαμε μια δαγκωνιά από αυτές τις τραγανές και ωραίες σταγόνες σοκολάτας. Έτσι, συνειδητοποιούσαμε ότι αυτή ήταν μια άλλη ΕΥΡΗΚΑ στιγμή. Η τιμή της γλυκιάς αυτής θεραπείας είναι 10 φορές καλύτερη από τη βιομηχανική σοκολάτα χωρίς ζάχαρη που σκοπεύαμε να πάρουμε!
Νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να αφιερώσουμε 5 λεπτά από τον χρόνο μας και να φτιάξουμε την καλύτερη και πιο υγιεινή σοκολάτα που υπάρχει. Μια σοκολάτα που την αγαπούν όλοι, μικροί και μεγάλοι!
1, 2, 3… Δώσε την συνταγή!
Κέτο σοκολάτα
6
servings2
minutes77
kcalIngredients
28 γραμμάρια βούτυρο κατσικίσιο
20 γραμμάρια λάδι καρύδας έξτρα παρθένο
1 πρέζα αλάτι
1 μίκρο-σκούπ (10 mg) εκχύλισμα από φύλλα στέβιας
1 κουταλιά της σούπας οργανικό κακάο
Directions
- Τοποθετήστε το βούτυρο και το λάδι καρύδας σε ένα φλιτζάνι και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα. Μπορείτε επίσης να το καλύψετε με κάτι και να το αφήσετε στο μπαλκόνι ή στο εξωτερικό του παραθύρου σας για 20 λεπτά εάν είναι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και το λάδι καρύδας με την σκόνη κακάο, το θαλασσινό αλάτι και το εκχύλισμα στέβιας.
- Διανείμετε το μίγμα σε σταγόνες σε ένα χαρτί ψησίματος που τοποθετήσατε σε ένα πιάτο ή σε οποιοδήποτε άλλο ίσιο αντικείμενο που μπορεί να χωρέσει στο ψυγείο.
- Τοποθετήστε μερικά καρύδια ή σπόρους, ή αποξηραμένα μούρα στην κορυφή. Καταψύξτε για 20 έως 30 λεπτά και ΕΥΡΗΚΑ!
Recipe Video
Notes
- Χρησιμοποιήσαμε βούτυρο κατσίκας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγελαδινό βούτυρο για παράδειγμα αν είστε στο ξενοδοχείο σας από τον πρωινό μπουφέ.
- Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα monk fruit. Ή στέβια μπλέντ.
- Εάν θέλετε να ενισχύσετε το άρωμα, χρησιμοποιήστε το εκχυλίσματα βανίλιας.
