Κέτο Μαγιονέζα – Γρήγορη και ποιοτική!
Τα αυγά ορτυκιών ήρθαν στην Ευρώπη από την Ανατολική Ασία. Αυτά τα μικρά και ασυνήθιστα αυγά είναι κάτι περισσότερο από ένα είδος τροφής. Αυτός είναι ο λόγος που τα χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε Κέτο μαγιονέζα. Στην πραγματικότητα, αποτελούν φυσική θεραπεία για διάφορες ασθένειες και παθήσεις. Στην αρχαιότητα, ευγενείς Έλληνες και Ρωμαίοι τα έτρωγαν πολύ περισσότερο από τα αυγά κότας. Επίσης, τα ψητά ορτύκια είναι μια λιχουδιά και μια πραγματική απόλαυση.
Αυγά ορτυκιών ως θρεπτικές βόμβες
Ένα μόνο αυγό ορτυκιού περιέχει 74,6% νερό, 13,1% πρωτεΐνη, 11,2% λίπος και 1,1% μέταλλα και άλλα ένζυμα. Είναι ενδιαφέρον ότι τα αυγά ορτυκιών περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως 0,5 mg ασβεστίου, 2,2 mg φωσφόρου, 3,8 mg σιδήρου, 3 mg βιταμίνης Α, 0,1 mg βιταμίνης Β1 και 0,8 mg βιταμίνης Β2. Δεν χρειάζονται συμπληρώματα μια κέτο μαγιονέζα αρκεί!
Αυγά ορτυκιών στη θεραπεία πολλών ασθενειών
Θα αναφέρω το όφελος τους στη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του βρογχικού άσθματος, της ημικρανίας και την πτώση των τριγλυκεριδίων. Επιπλέον, βοηθούν στην επούλωση γαστρικών και δωδεκαδακτυλικών ελκών. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την καρδιακή ανεπάρκεια, την αναιμία και των φραγμένων αιμοφόρων αγγείων. Επίσης, είναι ιδανικά για άτομα που αναρρώνουν από κάθε είδους ασθένειες και χειρουργικές επεμβάσεις.
Αφήστε το φαγητό να είναι το φάρμακo σας…
Τα αυγά ορτυκιών είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα αμινοξέα. Περιέχουν 5 φορές περισσότερο φωσφόρο, 8 φορές περισσότερο σίδηρο, 6 φορές περισσότερη βιταμίνη Β1 και 15 φορές περισσότερη βιταμίνη Β2 από ό,τι τα αυγά κότας.
Με τη διατροφική τους αξία, ένα αυγό ορτυκιού μπορεί να αντικαταστήσει 5 αυγά κοτόπουλου. Η θεραπεία με αυτά τα αυγά επιτρέπεται να πραγματοποιείται ακόμη και όταν ορισμένα φάρμακα έχουν ήδη συνταγογραφηθεί από το γιατρό. Αλλά η εξαίρεση είναι εάν ο γιατρός πρότεινε κάποια φάρμακα που απαγορεύουν την κατανάλωση πρωτεϊνών.
Τα αυγά ορτυκιών σήμερα
Η σύγχρονη ιατρική επιβεβαιώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες των αυγών ορτυκιών, τα οποία είναι γνωστά για χιλιετίες. Αυτά τα αυγά έλαβαν τη μεγαλύτερη προσοχή στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και τη Ρωσία. Λοιπόν, στην αρχαία Ελλάδα, βέβαια, ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς. Ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή, οι Έλληνες δεν τους δίνουν τη δόξα που τους αξίζει. Αλλά η Κέτο επανάσταση θα τα φέρει πίσω!
Το ορτύκι είναι ένα πουλί αφιερωμένο στον Θεό Ήφαιστο και την Θεά Άρτεμη. Η αδελφή του Θεού Απόλλωνος, Άρτεμις έζησε στο νησί της Ορτυγίας δηλαδή το νησί της Δήλου, όπου ήταν και οι δυο γεννημένοι!
Κέτο Μαγιονέζα
22
servings20
minutes192
kcalΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
10 ολόκληρα αυγά ορτυκιών
500ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού Στέβια μπλέντ (προαιρετικά)
6 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού Dijon μουστάρδα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι προσεκτικά σπάστε το κέλυφος των αυγών. Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα Dijon και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέστε χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε σε δόσεις το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλλά συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα. Το ελαιόλαδο πρέπει να προστεθεί σταδιακά και υπομονετικά. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά.
- Τοποθετήστε τη μαγιονέζα σε ένα γυάλινο δοχείο και σφραγίστε καλά. Χρησιμοποιήστε τη μέσα σε 5-7 ημέρες. Να θυμάστε είναι χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, επομένως έχει μικρή διάρκεια ζωής. Τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά από μια τέτοια τροφή.
Recipe Video
