κέτο κρέπες
|

Κέτο κρέπες χωρίς αλεύρι και μόνο με 1 γρ. υδατάνθρακα!

Είστε έτοιμοι να φτιάξετε τις πρώτες σας κρέπες χωρίς αλεύρι; Δεν υπάρχει κάτι κρυμμένο εδώ! Πεντανόστιμες Κέτο κρέπες χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, όπως όλες οι συνταγές του Greek Goes Keto!

Τα συστατικά τα οποία θα δημιουργήσουμε κάθε συνταγή παίζουν τεράστιο ρόλο έτσι ώστε να έχουμε ποιότητα και φυσικά κάτι υγιεινό. Πριν δούμε την συνταγή, ας δούμε τα συστατικά αναλυτικά και γιατί τα επιλέξαμε για τις κέτο κρέπες μας!

Τα οφέλη των συστατικών των Κέτο κρεπών

Για τις κέτο κρέπες μας, θέλουμε γιαούρτι. Όπως γνωρίζουμε, το πραγματικό γιαούρτι πρέπει να γίνει με κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα για να έχει όλα τα οφέλη για την υγεία. Όχι το αγελαδινό όπως νομίζουν πολλοί. Η καζεΐνη στο γιαούρτι που παρασκευάζεται από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα δεν είναι το ίδιο με εκείνο της αγελάδας. Επίσης, το περιεχόμενο της λακτόζης είναι πολύ χαμηλότερο.

Το κατσικίσιο γάλα έχει σχετικά την ίδια δομή με το μητρικό γάλα. Ένας μεγάλος αριθμός πληθυσμού που είναι αλλεργικοί στο αγελαδινό γάλα, δεν έχουν αρνητική αντίδραση στο γάλα κατσίκας. Είναι επίσης ευκολότερο να το αφομοιώσετε λόγω των λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας (το γάλα κατσίκας έχει 35% σε σύγκριση με το 17% της αγελάδας). Η λακτόζη στο γιαούρτι που παρασκευάζεται από γάλα κατσίκας, μετά τη ζύμωση, είναι σχεδόν μηδέν.

Αυγά ελεύθερης βοσκής, ή ακόμα καλύτερα, αυγά ορτυκιών

Τα αυγά ορτυκιών είναι η τροφή που ο κάθε Κέτο φίλος ή φίλη δεν πρέπει να φοβάται! Μπορείτε να φάτε ακόμη και 8 από αυτά την ημέρα και τίποτα ανησυχητικό δεν πρόκειται να συμβεί. Ανεξάρτητα από το τι προσπάθησαν να σας κάνουν να πιστεύετε, τα αυγά, εάν είναι ελευθέρας βοσκής, περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

Όλα εκτός από βιταμίνη C, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από άλλα τρόφιμα. Επίσης, εάν είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε αυγά ορτυκιών στην καθημερινή διατροφή σας, θα κάνετε ένα ακόμα βήμα προς την αντιφλεγμονώδη διατροφή. Όλα τα οφέλη από αυγά ορτυκιών καλύπτονται σε αυτό το βίντεο. Μια κορυφαία επιλογή για τις κέτο κρέπες μας.

Ζελατίνη βοδινού η οποία είναι grass-fed

Η ζελατίνη βοδινού λόγω του κολλαγόνου διατηρεί την υγεία των οστών, των αρθρώσεων και του δέρματος! Φυσικά, θα πρέπει πάντα να επιλέγετε grass-fed και βιολογική! Η ευεργετική ζελατίνη προέρχεται από οστά και δέρμα των ζώων και η ζελατίνη καλύτερης ποιότητας παρασκευάζεται από ζώα που τρέφονται με χόρτο.

Σήμερα, η ζελατίνη από μια φυσική πηγή μπορεί να αγοραστεί σε πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής και συμπληρώματα διατροφής. Είναι προτιμότερο να αποφευχθεί η αγορά συμπληρώματος κολλαγόνου με πρόσθετα, τεχνητά αρώματα και χρώματα.

Πάντα εστιάζουμε στις φυσικές επιλογές γιατί είναι ποιοτικές και πάρα πολλές φορές χωρίς να το προσέξουμε πολύ πιο φθηνές. Η ζελατίνη είναι πάρα πολύ φθηνή σε σχέση με τα συμπληρώματα κολλαγόνου. Αυτό όχι μας δίνει το πλεονέκτημα να μην σπαταλάμε χρήματα, αλλά και να φτιάχνουμε διάφορες συνταγές οι οποίες είναι νόστιμες.

Βούτυρο, κατά προτίμηση βούτυρο κατσικίσιο και πρόβειο

Γνωρίζατε ότι τα MCT στο βούτυρο κατσίκας είναι ασύγκριτα υψηλότερο από το βούτυρο της αγελάδας; Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βρείτε βούτυρο κατσίκας, προσπαθήστε πάντα να βρείτε βούτυρο πρόβειο ή βουβαλίσιο επειδή τα οφέλη είναι πολλά. Όπως γνωρίζουμε, στη Κέτο, το βούτυρο μπορεί να διορθώσει σχεδόν τα πάντα! Πόσο μάλλον στις κέτο κρέπες.

Ο λόγος που αποφεύγουμε τα αγελαδινά προϊόντα είναι η φλεγμονή. Όλα περιέχουν καζεΐνη τύπου Α1 και όχι τύπου Α2 όπως τα αιγοπρόβεια και βουβαλίσια. Οπότε, όποιος έχει πρόβλημα με τα αγελαδινά προϊόντα θα μπορέσει πλέον να έχει μια εναλλακτικτή.

Όχι μόνο θα επωφεληθεί από την αντιφλεγμονώδη δράση της Α2 καζεΐνης, αλλά θα μπορέσει έχει και περισσότερα MCT. Άρα, είμαστε διπλα κερδιμένοι απλά καταναλώνοντας κάτι το οποίο είναι στην Ελλάδα από την αρχαιότητα!

Είστε έτοιμοι να κάνετε Κέτο κρέπες με κατσικίσιο γιαούρτι, αυγά, βούτυρο και ζελατίνη;

Κέτο κρέπες χωρίς αλεύρι

Recipe by Απόλλων Γ. Καψάλη
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

130

kcal

Ingredients

  • 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής ή 8 αυγά ορτυκιών

  • 4 κουτ. της σούπας κατσικίσιο γιαούρτι ή ξινόκρεμα

  • 1 κουτ. της σούπας ζελατίνη από κόκκαλα βοδινου

  • 50ml νερό

  • 100 γρ. κατσικίσιο βούτυρο λιωμένο

  • 1/2 κουτ. του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Directions

  • Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε τα αυγά με το αλάτι για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέστε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε με μεγάλη ταχύτητα. Χτυπήστε μέχρι να κάνει ωραία υφή.
  • Ανακατέψτε τη ζελατίνη με 50 ml ζεστό νερό και προσθέστε αφού λιώσει η ζελατίνη το γιαούρτι. Τώρα προσθέστε αυτό το μείγμα στα αυγά και το βούτυρο και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε ίσως εκχύλισμα βανίλλιας ή κάτι άλλο που σας αρέσει.
  • Σε δυνατή φωτια βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε 6 μεσαίου μεγέθους κρέπες από αυτό το μείγμα. Ψήστε τες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι καρύδας στο τηγάνι.
  • Σερβίρετε τις κρέπες με την αγαπημένη σας γέμιση. Μπορείτε επίσης να βάλετε κάτι αλμυρό, όπως αυγό, αβοκάντο ή φέτα.

Διαβάστε επίσης