Creamy Keto pie
|

Βάλε τα Πάντα – Κέτο πίτα ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε!

Η Κέτο πίτα Βάλε τα Πάντα γεννήθηκε με τον ίδιο τρόπο όπως η πίτσα πριν από χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο και Ελλάδα. Λοιπόν, σε αυτή την πίτα βάζουμε ό,τι έχουμε! Χρησιμοποιήσαμε κυριολεκτικά ό,τι είχαμε στη διάθεσή μας εκείνη τη στιγμή και η πίτα αποδείχθηκε πιο νόστιμη από τη Σπανακοπίτα, Μανιταροπίτα ή ακόμα και την Κρεατομανιταρόπιτα μας! Το μυστικό, φυσικά, βρίσκεται στην κρούστα.

Δεδομένου ότι έχουμε πειραματιστεί με διάφορα Κέτο αλεύρια, είδη βουτύρου και μπαχαρικά, δεν είναι ψέμα όταν λέω, το Greek Goes Keto είναι το μέρος για να αναζητήσετε τις πιο νόστιμες Κέτο πίτες! Κάθε μία από τις πίτες μας έχει μια διαφορετική κρούστα, αλλά κάθε μια ξεχωριστά έχει καλύτερη γεύση και υφή από τις κανονικές με υδατάνθρακα.

Όταν προσπαθούν να σας ρίξουν ψυχολογικά επειδή αγαπάτε να φτιάχνετε συνταγές

Θέλω να μιλήσω για την πρόσφατη τάση να μην θέλουν πολλοί να μαγειρέψουν σπίτι. Άτομα με μηδέν ταλέντο μαγειρικής, συνήθως επιτίθενται σε όσους αναζητούν συνταγές. Μεταξύ των Κέτο και κάρνιβορ κύκλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν εκείνοι που δημοσιεύουν πόσο άσκοπο είναι να περνούν ώρες στην κουζίνα και να μαγειρεύεις ή να ψήνεις τα γεύματα σου. Μίλησα πάρα πολλές φορές στο YouTube κανάλι το πόσο σημαντικό είναι να μαγειρεύουμε σπίτι!

Προσπαθούν να ακυρώσουν την ομορφιά που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των αιώνων, αυτή της μαγειρικής τέχνης. Στην πραγματικότητα, η επιθυμία πειραματισμού και απόκτηση νέων εμπειριών με τα συστατικά είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρωπότητα.

Γιατί θα σταματούσατε το πάθος σας για μαγείρεμα και ψήσιμο μόνο και μόνο επειδή δεν χρησιμοποιείτε πια υδατάνθρακες; Κατανοώ ότι αυτοί είναι άνθρωποι μπορεί απλά να μην έχουν τις δεξιότητες ή το πάθος να μαγειρεύουν. Ωστόσο, γιατί ο καθένας από εμάς θα σταματούσε αυτή τη συναρπαστική δραστηριότητα;

Το μαγείρεμα και το ψήσιμο είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση από το άγχος

Γνωρίζετε ότι το μαγείρεμα φέρνει τεράστια χαλάρωση και έχει θεραπευτικές ιδιότητες; Υπάρχουν πολλοί επιστημονικοί ισχυρισμοί που επικεντρώνονται στον ψυχολογικό αντίκτυπο των ενασχολήσεων στον άνθρωπο. Και μαντέψτε τι, το μαγείρεμα και το ψήσιμο είναι τις πιο παθιασμένες ενασχολήσεις.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Positive Psychology, ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι που ασκούν συχνά διάφορα δημιουργικά έργα είναι πολύ πιο χαλαροί και πιο χαρούμενοι. Αυτή η συγκεκριμένη μελέτη παρακολούθησε 658 άτομα για περίπου δύο εβδομάδες. Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι ανέφεραν ότι το μαγείρεμα και το ψήσιμο τους έκαναν να αισθάνονται πιο ενθουσιώδεις και λιγότερο αγχωμένοι!

Aποτελέσματα του πειραματισμού μας με την πίτα «Βάλε τα Πάντα»

  • Ο συνδυασμός Μεσογειακών μπαχαρικών, γευστικής γέμισης και του σωστού συνδυασμού ζωικών και φυτικών λιπών έδωσε το ιδανικό αποτέλεσμα
  • Η κρούστα ψήθηκε ιδανικά λόγω του ψησίματος δύο σταδίων
  • Η γέμιση είναι κρεμώδες και ζουμερή ακόμη και τη δεύτερη ημέρα
  • Τα μανιτάρια αγαπούν το μπέικον, αλλά αγαπούν επίσης την κρέμα, το βούτυρο και το κατσικίσιο τυρί – αυτό ήταν ο απόλυτος συνδυασμός

Ας ετοιμάσουμε την Κέτο πίτα «Βάλε τα Πάντα»!

Βάλε τα Πάντα – Κέτο πίτα ανά πάσα στιγμή!

Recipe by Roberta KapsalisCourse: Ελληνικά, Ελληνικές Κέτο Συνταγές
Servings

8

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Κρούστα
  • 4 μεσαία αυγά ελεύθερης βοσκής

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

  • 100 γρ. βούτυρο χρησιμοποιήσαμε κατσικίσιο βούτυρο

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ηλίανθου (χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε κέτο αλεύρι)

  • 2/3 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

  •   2/3 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μαύρο, κόκκινο, λευκό πιπέρι αλεσμένο

  • 1,5 κουταλιά της σούπας ψύλλιο σε σκόνη

  • Γέμιση
  • 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

  •   4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

  • 70 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο σε μικρούς κύβους

  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα μανιτάρια

  • 100 γρ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί

  • 200 γρ. ξινόκρέμα ή κατσικίσιο γιαούρτι

  • 3 μεσαία αυγά ελεύθερης βοσκής

  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι βιολογικό

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικας

  •   1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

  •   1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

  • Γαρνιτούρα
  • 5-6 λωρίδες φρέσκια κόκκινη πιπεριά

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Για την κρούστα, χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο. Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το ψύλλιο, το αλεύρι καρύδας και το αλεύρι ηλίανθου. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας.
  • Αλείφουμε ένα ταψί 28 εκ. με λίγο βούτυρο. Δημιουργήστε μια μπάλα ζύμης και τοποθετήστε τη στη μέση του ταψιού. Πατήστε με τις παλάμες σας την ζύμη και στη συνέχεια, με τα δάχτυλά σας δημιουργήσετε την κρούστα που καλύπτει το κάτω μέρος και τις πλευρές του ταψιού.
  • Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι για να μην παραμορφωθεί και τοποθετήστε τη στο φούρνο. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200ºC.
  • Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε μαζί το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και προσθέστε τους κύβους μπέικον και τα μανιτάρια. Ανακατέψτε και αφήστε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά και το σουσάμι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την ξινόκρεμα με τα αυγά και το τριμμένο κατσικίσιο τυρί. Όταν τα μανιτάρια μαλακώσουν και το μεγαλύτερο μέρος του υγρού έχει εξατμιστεί, αφήστε το στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα της ξινόκρεμας και ανακατέψτε καλά.
  •  Ρίξτε αυτό το μείγμα στη μισό-ψημένη κρούστα και επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο. Γαρνίρετε με λίγη κόκκινη πιπεριά. Ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.
  • Η πίτα είναι εξίσου νόστιμη ζεστή ή κρύα, ώστε να μπορείτε να την απολαύσετε ακόμη και την επόμενη μέρα!

Διαβάστε επίσης