Carnivore Πίτσα για τους τολμηρούς!
Η carnivore πίτσα ή γενικά η κάρνιβορ διατροφή είναι ένας επίγειος παράδεισος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα! Στην πραγματικότητα, σε οποιαδήποτε Μεσογειακή χώρα, θα μπορούσατε να φέρετε τον τρόπο ζωής της κρεατοφαγίας σε ένα γκουρμέ επίπεδο. Και όχι μόνο αυτό, σε αυτό τον τομέα, υπάρχουν πιο υγιεινές επιλογές όπως του αρνιού, κατσίκας, άγριων θηραμάτων, θαλασσινών, ψαριών, αυγών, σαλιγκαριών, βατράχων …
Ο κατάλογος θα ξεκινάσει από την αρχαιότητα όταν μια τυπική γιορτή περιλαμβάνει ψημένη αγελάδα γεμισμένη με αρνί, το οποίο στη συνέχεια είναι γεμισμένο με ένα μικρό αγριογούρουνο. Επιπλέον, οι αρχαίοι σεφ θα γέμιζαν τον αγριόχοιρο με κοτόπουλο ήπάπια, κλείνοντας με ορτύκια γεμιστά με αυγά ή θαλασσινά. Υπάρχουν πολλές συνταγές στο βιβλίο του αρχαίου ρωμαϊκού εμπειρογνώμονα Μάρκου Γάβιου Απίκιου που περιγράφουν αυτή τη διαδικασία.
Γιατί να κάνετε carnivore πίτσα;
Οι άνθρωποι αγαπούν με πάθος την μαγειρική τέχνη από την αρχαιότητα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και το μαγείρεμα για πολλούς είναι ένα από τα ευγενή χαρακτηριστικά ενός ατόμου! Η πίτσα φυσικά είναι ένας αστικός μύθος! Έγινε δημοφιλής τον 20ό αιώνα και έπρεπε να την κετογονοποιήσουμε αρκετές φορές. Η κετογονοποίηση είναι εύκολη, έχετε όλα τα είδη φυτικών υλικών για να δουλέψετε πάνω στον κρούστα. Ωστόσο, κάνοντας μια τέλεια κάρνιβορ κρούστα είναι ένα άλλο επίπεδο γευσιγνωσίας! Και μαντέψτε τι – το πετύχαμε!
Γιατί τα συστατικά μας είναι τόσο ασυνήθιστα;
Όλα αυτά τα πράγματα είναι ευρέως διαθέσιμα και αρκετά προσιτά. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να βρείτε πραγματική μοτσαρέλα βουβαλιού, παντσέτα ή προσούτο, μπορείτε να κάνετε τις δικές σας διαθέσιμες επιλογές.
Στον σημερινό κόσμο, υπάρχουν ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν όλα τα είδη αλλαντικών! Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε καπνιστό σολομό ή οποιαδήποτε άλλα θαλασσινά σε αυτή την εμπνευσμένη κάρνιβορ πίτσα.
Σε αυτή τη συνταγή, θα περιγράψουμε ακριβώς τι χρησιμοποιήσαμε, αλλά μπορείτε πάντα να μας στείλετε ένα μήνυμα εάν χρειάζεστε μια ιδέα για αντικατάσταση. Θα εκπλαγείτε πόσα υλικά έχετε ακόμα στη διάθεσή σας όταν επιλέγετε να τρώτε τρόφιμα από το ζωικό βασίλειο!
Θα παραμείνει η κρούστα σε ένα κομμάτι;
Είδατε αυτή τη φωτογραφία; Όπως μια πραγματική κρούστα πίτσα, απλά από κιμά! Πώς θα γίνει αυτό; Λοιπόν, υπάρχουν μερικά κόλπα για να φτιάξετε κρούστα κιμά σε όπως θα κάνατε για μια κλασική πίτσα.
Οι κάρνιβορ δεν ενδιαφέρονται για την μέτρηση των μακροστοιχείων συστατικών σε σχέση με αυτούς στην Κέτο δίαιτα. Ναι, αυτή η πίτσα θα είναι πολύ πιο πλούσια σε πρωτεΐνη από την Κέτο πίτσα , αλλά μπορείτε πάντα να φάτε μόνο μια φέτα και να προσθέσετε επιπλέον λίπος για να την εξισορροπήσετε εάν η κέτωση σας είναι πολύτιμη για εσάς! Ένα πράγμα που αυτή η πίτσα δεν έχει είναι οι υδατάνθρακες – ίσως, μόνο σε ίχνη! 😉
Carnivore Πίτσα για τους τολμηρούς!
6
servings10
minutes20
minutesσυστατικα
- Κρούστα
250 γρ. αρνίσιος κιμάς
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 ολόκληρο αυγό ελευθέρας βοσκής
3 κρόκοι ελευθέρας βοσκής
100 γρ. φέτα αιγοπρόβεια
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη βοδινού
100 ml φυσικό ανθρακούχο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- Σάλτσα
3 κρόκοι ελευθέρας βοσκής
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη βοδινού
50 ml ζεστό νερό
- Επικάλυψη
150 g μοτσαρέλα βουβαλιού, όχι αγελαδινή
8 φέτες καπνιστό προσούτο
6 φέτες μοσχαρίσιο μπέικον
6 φέτες παντσέτα
- Προαιρετικά
1 μεσαία πράσινη πιπεριά ή κόκκινη σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κατσικίσιο τυρί ωριμασμένο
Οδηγιεσ
- Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζελατίνη με το ανθρακούχο νερό που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τώρα προσθέστε όλα τα μπαχαρικά σε αυτό το μείγμα.
- Αναμείξτε τους δύο τύπους κιμά με τους κρόκους αυγών και το ένα ολόκληρο αυγό και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα ζελατίνης. Σπάστε την φέτα με τα χέρια σας και προσθέστε την στο κρέας. Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθεί.
- Τοποθετήστε το μείγμα κρέατος ανάμεσα σε δύο χαρτιά ψησίματος και με τον πλάστη δημιουργήσετε μια λεπτή κρούστα. Θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτή.
- Ψήστε την κρούστα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200ºC.
- Προετοιμάστε την κόκκινη σάλτσα ανακατεύοντας το ζεστό νερό με την ζελατίνη και τους 3 κρόκους αυγού. Τώρα προσθέστε την πάπρικα και το θαλασσινό αλάτι. Απλώστε τη σάλτσα σε όλη την μισοψημένη κρούστα.
- Κόψτε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες και τοποθετήστε την πάνω στη σάλτσα. Προσθέστε και τα αλλαντικά (εναλλακτικά, προσθέστε την πιπεριά και το τριμμένο τυρί και λίγη ρίγανη).
- Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά, αλλά στο τέλος ψήστε έτσι ώστε το τυρί να λιώσει και να γίνει χρυσό-καφέ.
- Είναι εξίσου νόστιμη ζεστή ή κρύα.