electrolytes
| |

Οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί και όσοι ακολουθούν κετογονική διατροφή το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Ωστόσο, όταν μιλάμε για αυτά τα συμπληρώματα ηλεκτρολυτών, πρέπει να αναρωτηθούμε είναι πραγματικά καλά για εμάς όπως οι φυσικοί ηλεκτρολύτες; Το παγωτό ηλεκτρολυτών λύνει αυτό το πρόβλημα άμεσα!

Η βιομηχανία φαρμάκων θα σας προσφέρει 1000 λύσεις σε όλες τις πιθανές μορφές. Αλλά αν αρχίσετε να διαβάζετε τα συστατικά, σύντομα θα καταλάβετε ότι έρχονται συσκευασμένα με κυτταρίνη, διοξείδιο του πυριτίου και άλλα χημικά για να κάνουν αυτά τα προϊόντα να διαρκέσουν περισσότερο και να έχουν την συγκεκριμένη μορφή σε χάπια και κάψουλες. Για να μην αναφέρουμε όλα αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά, γεύσεις και χρώματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα καταλήξετε σε περισσότερα προβλήματα παρά θα βοηθηθείτε από αυτά τα προϊόντα.

Μετά από 5 χρόνια στη Κέτο Μεσογειακή διατροφή, συνειδητοποίησα ότι δεν χρειαζόμαστε τέτοια προϊόντα. Δημιουργήσαμε τα δικά μας δροσιστικά ποτά που χρησιμεύουν στην αναπλήρωση των πολύτιμων ηλεκτρολυτών. Μαζί με τον παλιό καλό ζωμό από κόκκαλα βοδινού, το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό, και την περιστασιακή φτιαγμένησ το σπίτι σκόνη από το τσόφλι αυγών, έχουμε τους ηλεκτρολύτες μας υπό έλεγχο. Φυσικά, όλα αυτά μαζί με την καλά σχεδιασμένη, Κέτο Μεσογειακή διατροφή.

electrolytes

Να είστε ο δικός σας χημικός ακόμα και με ηλεκτρολύτες

Ως ένας γνήσιος Κετονιανός, ειδικά εάν ακολουθείτε το Μεσογειακό πρωτόκολλο, η διατροφή σας θα σας δίνει ήδη αρκετά μικροστοιχεία. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γρήγορο ρόφημα ηλεκτρολυτών χρησιμοποιώντας θαλασσινό αλάτι, ξύσμα λεμονιού, μερικές φέτες αγγουριού, μηλόξυδο και φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό.

Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε στα δάχτυλα σκόνης κελύφους αυγού * για να εμπλουτίσετε αυτό το σπιτικό ρόφημα με ασβέστιο και μαγνήσιο. Το παγωτό ηλεκτρολυτών είναι η τέλεια λύση! Επιπλέον, μπορούμε να συμπεριλάβουμε μερικά είδη τσαγιού από βότανα που θα προσθέσουν και άλλα μικροστοιχεία με την σειρά τους.

Οι άνθρωποι που ζουν σε ζεστά μέρη του πλανήτη μας, πίνουν διαφορετικούς τύπους τσαγιού από βότανα όλη την ημέρα. Για αιώνες, τα βότανα προσθέτουν μικροστοιχεία στην ανθρώπινη διατροφή σε μορφές τσαγιού ή μπαχαρικών.

electrolytes

Ας χρησιμοποιήσουμε την άνεση της σύγχρονης τεχνολογίας στην ψύξη

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αγαπάμε απλά τα παγωμένα πράγματα. Χωρίς το ψυγείο, κανένα σπίτι της σύγχρονης εποχής δεν θα λειτουργούσε κανονικά. Είναι βολικό και μας επιτρέπει να προετοιμάζουμε κάθε είδους καλοκαιρινά ροφήματα και τρόφιμα. Για αυτόν τον λόγο, αποφάσισα να βάλω στην κατάψυξη ένα από τα ροφήματα των ηλεκτρολυτών. Ήθελα να δω πόσο αναζωογονητικό θα ήταν να έχω ένα παγωτό ως αναπλήρωση ηλεκτρολυτών. Ήταν μια καλή ιδέα και έγινε η νέα μου καλοκαιρινή εμμονή!

Αν θέλετε να το προετοιμάσετε για την περίοδο της νηστείας και εκεί είναι που το χρειάζεστε, θα γράψω σημειώσεις κάτω από τη συνταγή. Λάβετε υπόψη σας, όλα τα συστατικά διαλύονται απλώς σε νερό, επομένως υπάρχει πολύ λίγη πιθανότητα να σπάσετε την νηστεία σας. Φυσικά, η έκδοση για το παράθυρο σίτισης θα είναι πολύ πιο νόστιμη και θα θέλετε να το κάνετε κάθε μέρα!

Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση, αλλά μπορείτε να φτιάξετε τόσες πολλές διαφορετικές γεύσεις, χρώματα και υφές. Επιπλέον, μπορείτε να παγώσετε μέσα στο παγωτό σας βρώσιμα λουλούδια για μια καλλιτεχνική συνταγή.

Παγωτό ηλεκτρολυτών για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού!

Recipe by Απόλλων Γ. ΚαψάληCourse: Ελληνικά, Ελληνικές Κέτο Συνταγές
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 • 1 λίτρο φυσικό ανθρακούχο νερό

 • 1 μικρό αγγούρι

 • 1 μικρό λάιμ ή λεμόνι

 • 10 φρέσκα φύλλα μέντας (εναλλακτικά 1 κουτ. της σούπας αποξηραμένα)

 • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

 • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό (ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο)

 • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

 • 1 κλαράκι κανέλας

 • Υγρό εκχύλισμα στέβια ή μόνκ φρούτ για γεύση (προαιρετικό)

ΟΔΗΓΙΕΣ

 • Κόψτε το λάιμ ή το λεμόνι και το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Προσθέστε μέντα, βασιλικό, κανέλα και όλα τα άλλα συστατικά. Ανακατέψτε τα πάντα με το ανθρακούχο νερό σε μια κανάτα. Καλύψτε με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο
 • Αφήστε την κανάτα σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες .
 • Σουρώστε το και ρίξτε το νερό σε καλούπια παγωτού. (κατά προτίμηση καλούπια σιλικόνης)
 • Μπορείτε να προσθέσετε τις φέτες αγγουριού, μέντας και φύλλα βασιλικού στα καλούπια για διακόσμηση.
 • Παγώστε τα καλούπια και απολαύστε το παγωτό ηλεκτρολυτών όταν είναι εντελώς συμπαγή. Βεβαιωθείτε ότι τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικά λεπτά πριν τα βγάλετε από τα καλούπια.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Για την έκδοση νηστείας, εξαιρέστε το λεμόνι και το αγγούρι και χρησιμοποιήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ (ξινό). Επίσης, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε γλυκαντικό σε αυτήν την έκδοση.
 • *Θα δημοσιεύσουμε μια λεπτομερή συνταγή για σκόνη κελύφους αυγών.

Διαβάστε επίσης