μαρμελάδα φράουλα
|

Μαρμελάδα Φράουλα – Κέτο μαρμελάδα με σχεδόν 0 υδατάνθρακα

Η κέτο μαρμελάδα φράουλας είναι ο ασφαλέστερος πολτός φρούτων που μπορείτε να ετοιμάσετε αν σας έλλειψε κατά την διάρκεια της κέτο κάποιο φρούτο. Φυσικά θέλουμε τα φρούτα μας να είναι χαμηλά σε ζάχαρη και αν κάποιος είναι αρχάριος μπορεί να συμβουλευτεί τον Κέτο οδηγό. Τώρα που το καλοκαίρι τελειώνει, η εποχή των σπιτικών μαρμελάδων είναι πολύ κοντά.

Ωστόσο, οι μαρμελάδες περιλαμβάνουν μαγείρεμα και δυστυχώς, μείωση του περιεχομένου των βιταμινών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η παρασκευή μαρμελάδας με φρέσκα φρούτα είναι η καλύτερη. Αλλά είναι έτσι; Τα φρέσκα φρούτα κάποιες φορές δεν είναι πάντα διαθέσιμα. Επιπλέον, αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη, το φρέσκο ​​δεν είναι πάντα το πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά. Γιατί να συμβαίνει άραγε αυτο;

Οι φράουλες είναι “εύθραυστες” και χάνουν θρεπτικά συστατικά μέσα σε λίγες ώρες

Όταν μιλάμε για φράουλες, όπως με κάθε μούρο, τα θρεπτικά συστατικά μειώνονται όσο περνάνε οι ώρες. Οι φράουλες είναι τα αγαπημένα φρούτα για πολλούς που ακολουθούν κέτο, επειδή προσφέρουν μόνο 4,9 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια φρούτων και προσφέρουν επίσης περίπου 70 γραμμάρια βιταμίνης C. Επιπλέον, θα σας δώσουν μια αξιοπρεπή ποσότητα φυλλικού οξέος, δηλαδή βιταμίνη Β9.

Τώρα μπορούμε να τις βρούμε κάπου στο σούπερ μάρκετ ή ακόμα και στην λαική αγορά. Πόσες ώρες ή μέρες πριν έχουν συλλεχθεί; Στις περισσότερες περιπτώσεις, πολλές, πολλές ώρες πριν! Έτσι, αγοράζουμε φρέσκες φράουλες όχι πλέον για τα θρεπτικά συστατικά, αλλά για τη γεύση.

Από την άλλη πλευρά, εάν τα βρούμε κατεψυγμένα, οι πιθανότητες είναι ότι ο παραγωγός τις κατέψυξε αμέσως μετά τη συλλογή τους. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που έχουν ακόμη πιο έντονη γεύση μετά την απόψυξη.

Η βιταμίνη C προτιμά την ψύξη από το βρασμό

Για κάποιο λόγο, εάν παγώσετε τις φράουλες αμέσως μετά τη συλλογή τους, θα καταλήξετε με περισσότερη βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά. Στη συνέχεια, εάν τα μαγειρέψετε όπως σε μια παραδοσιακή συνταγή μαρμελάδας η βιταμίνη σχεδόν θα χαθεί. Οι φράουλες είναι γεμάτες με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και η κατάψυξη τα διατηρεί.

Φυσικά, θέλουμε να μην περιέχουν έξτρα ζάχαρη και το πακέτο το οποίο αγοράζουμε να δηλώνει υπεύθυνα ότι ο παραγωγός την διαδικασία διατήρησης. Στην ιδανική περίπτωση, απλώς πλένουν τα φρούτα και τα καταψύουν αμέσως μετά τη λήψη. Μπορείτε πάντα να τους καλέσετε ή να στείλετε e-mail και να ρωτήσετε, όπως έκανα κι εγώ!

Μπορείτε να έχετε την ακατέργαστη μαρμελάδα φράουλας Κέτο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου

Πώς είναι αυτό δυνατόν? Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, η μέθοδος μας δεν τις εκθέτει σε υψηλή θερμοκρασία! Δεύτερον, θα χρησιμοποιήσετε τις κατεψυγμένες φράουλες που δεν μπορείτε να αγοράσετε ανά πάσα στιγμή του έτους.

Φυσικά, αυτή η ακατέργαστη μαρμελάδα φράουλας θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 10 ημέρες. Γι ‘αυτό θα κάνετε μια μικρότερη ποσότητα από το σύνηθες και θα την απολαύσετε, θα την μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Μπορώ να σας υποσχεθώ, ότι όλοι θα την αγαπήσουν. Η ωμή μαρμελάδα απλώς έχει καλύτερη γεύση από τη μαγειρεμένη!

Πώς είναι αυτό το Κέτο;

Ρίξτε μια ματιά στα μάκρος στο τέλος της σελίδας! Ναι, δεν υπάρχει λίπος επειδή θέλαμε να κάνουμε μια πραγματική μαρμελάδα. Μπορείτε να προσθέσετε βούτυρο, γιαούρτι, κρέμα ή ταχίνι για να προσθέσετε μερικά καλά λιπαρά. Μια κουταλιά της σούπας ή δύο θα είναι ιδανικές! Αυτό δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα Κέτο μάκρος σας.

Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τηγανίτες, κρέπες ή ακόμα και σε σάλτσες σαλάτας. Σίγουρα θα συνιστούσα αυτή την κέτο μαρμελάδα φράουλας ως ένα μεγάλο ενισχυτικό της γεύσης. Είναι τόσο ευέλικτη, θα βρείτε πολλές ιδέες αν απλώς γίνετε δημιουργικοί! 😉

Κέτο Μαρμελάδα Φράουλα

Recipe by Απόλλων Γ. Καψάλη
Servings

20

servings
Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes
Calories

14

kcal

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 450 γρ. φράουλες κατεψυγμένες

  • 30 γρ. ζελατίνη (βοδινή)

  • 300 ml νερό

  • Στέβια ή Monk Fruit κατά προτίμηση

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Αφήνουμε τις κατεψυγμένες φράουλες σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα.
  • Ζεσταίνετε 300 ml νερό μαζί με την ζελατίνη, αλλά μην το αφήσετε να βράσει. Προσθέστε το γλυκαντικό σας, στέβια ή monk και ανακατέψτε καλά.
  • Πολτοποιήστε τις φράουλες χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
  • Αναμείξτε το μείγμα ζελατίνης με τον πολτό φράουλας. Θα παρατηρήσετε πώς πυκνώνει αμέσως.
  • Τοποθετήστε το σε γυάλινο και σφραγίστε καλά.
  • Φυλάσσετε στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το μέσα σε 10 ημέρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού και με αυτόν τον τρόπο να παρατείνετε τη ζωή της μαρμελάδας!
  • Η ετικέτα διατροφής υπολογίζεται ανά 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και 4 κουταλιές της σούπας και να παραμείνετε ακόμα μέσα στα μάκρος Low-Carb.
  • Για μια σάλτσα μπάρμπεκιου, προσθέστε αλάτι, λιγότερο γλυκαντικό, μαύρο, κόκκινο ή λευκό πιπέρι και λίγο σκόνη κόκκινης πάπρικας.

Διαβάστε επίσης