pollen keto
|

Κέτο Μέλι – Το μόνο που λείπει από αυτό το μέλι είναι η φρουκτόζη!

Όταν διαβάζετε τον τίτλο που αναφέρεται στο Κέτο μέλι, πιθανότατα πιστεύετε ότι είναι αστείο! Λοιπόν, δεν είναι καθόλου αστείο! Τι Έλληνας θα ήμουν αν δεν αφιέρωνα τουλάχιστον μία θέση στο κύριο γλυκαντικό της ελληνικής κουζίνας εδώ και χιλιετίες; Υποθέτω όμως ότι είναι δύσκολο έργο.

Όπως γνωρίζουμε, στη κετογονική διατροφή, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο είδος δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων, η ζάχαρη είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ! Συγκεκριμένα, η φρουκτόζη είναι ανεπιθύμητη. Μπορείτε να δείτε τους λόγους τους οποίους τα φρούτα και φυσικά η φρουκτόζη είναι τόσο ανθυγιεινή σε αυτό το βίντεο.

Η χρήση του μελιού στην ιστορία

Αρχικά, το μέλι ήταν σπάνια διαθέσιμο και χρησιμοποιήθηκε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Για αιώνες, η ιστορία του μελιού είναι μέρος μύθων και θρύλων όπου αναφέρεται ως δώρο από τον ουρανό. Το νέκταρ, η αμβροσία, το φαγητό των Θεών είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο για να περιγράψουν το μέλι. Το μέλι πιστεύεται ότι έχει πολλές δυνάμεις και για αυτό φέρνουμε το Κέτο μέλι στην κέτο κουζίνα.

Υπάρχουν τόσα πολλά αρχεία σχετικά με αυτό το χρυσό υγρό από την Κίνα, την Ινδία και τις σκανδιναβικές χώρες. Έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς σε πολλούς πολιτισμούς. Άνθρωποι από την ήπειρο της Αφρικής και συγκεκριμένα την Αίγυπτο, μετά την Ελλάδα, την Ισπανία, το Ισραήλ και την Ινδία, ήταν παθιασμένοι στο να συλλέγουν αυτό τον χρυσό σε υγρή μορφή. Παρά τον φόβο των τσιμπήματος των μελισσών!

Για κάποιο άγνωστο λόγο, η πρακτική της μελισσοκομίας σταμάτησε κατά την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι Έλληνες κατάλαβαν ότι το μέλι δεν είναι μόνο σημαντικό ως φαγητό αλλά και ως θεραπεία για τη σώμα. Τα αρχαία ελληνικά βιβλία συνταγών είναι γεμάτα επιδόρπια και κέικ μελιού. Τα τυριά αναμείχθηκαν με μέλι για να τα κάνουν πιο νόστιμα.

Ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής Ιπποκράτης, έγραψε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού και τα οφέλη του. Πίστευε επίσης ότι το μέλι ήταν καλό για το δέρμα (που είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα μελιού εάν ακολουθήσετε την κετογονική διατροφή) και δεν ήταν λάθος, επειδή το μέλι μπορεί στην πραγματικότητα να θεραπεύσει τις δερματικές λοιμώξεις.

κέτο μέλι

Αλλά σταματήσαμε τη φρουκτόζη!

Ναι, το κάναμε και αυτό περιλαμβάνει και την κατανάλωση μελιού! Ωστόσο, μια ποικιλία από αυθεντικές ελληνικές συνταγές το απαιτεί και ίσως έχετε παρατηρήσει τη λέξη «Μέλι» που σημαίνει γλυκό σε πολλά ελληνικά επιδόρπια ή ακόμα και κύρια πιάτα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι:

Μπορούμε να φτιάξουμε Κέτο μέλι;

Λοιπόν, όχι στην πραγματικότητα. Αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υποκατάστατο που θα έχει παρόμοια γεύση και έχει μερικά από αυτά τα οφέλη για την υγεία μας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως σιρόπι για Κέτο κρέπες, τηγανίτες, βάφλες, μπισκότα και σαλάτες. Αξίζει να το δοκιμάσετε γιατί ο στόχος μας είναι να το κάνουμε τον Κέτο τρόπο ζωής ευχάριστο, διασκεδαστικό και υγιεινό. Χωρίς να χάνουμε τίποτα από τις προηγούμενες αγαπημένες μας συνήθειες.

Για αυτήν τη συνταγή, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω δυο εξαιρετικά υγιεινά προϊόντα μέλισσας Λοιπόν, μιλώ για τη γύρη των μελισσών και την πρόπολη που θεωρείται ως το απόλυτο συμπλήρωμα για την υγεία. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε και να δημιουργήσουμε Κέτο μέλι! Το μόνο που θα λείπει από αυτό το Κέτο μέλι θα είναι η ζάχαρη!

Κέτο Μέλι – Το μόνο που λείπει από αυτό το μέλι είναι η φρουκτόζη!

Recipe by Απόλλων Γ. ΚαψάληCourse: Ελληνικά, Ελληνικές Κέτο Συνταγές
Servings

27

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

80

kcal

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500 ml νερό

  • 1 μεσαίο βιολογικό λεμόνι

  • 2 κουταλιές της σούπας (30 γρ.) βόεια ζελατίνη (έξτρα 100 ml νερό για την ζελατίνη)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή 2 κλαράκια κανέλας)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα

  • 4 κουταλιές της σούπας μπλέντ μόνκ φρούτ με στέβια ή 4 μίκροσκουπ 100% εκχύλισμα στέβιας

  • 1 κουταλάκι του γλυκού φασόλι βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας

  • 2 κουταλιές της σούπας γύρη

  • 12 σταγόνες πρόπολη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Τοποθετήστε το νερό με το μόνκ φρούτ και τα μπαχαρικά σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  • Πλύνετε και κόψτε το λεμόνι σε φέτες και προσθέστε το στο νερό.
  • Φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού και στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα. Αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 7 λεπτά.
  • Αφαιρέστε τις φέτες λεμονιού και τα γαρίφαλα σε αυτή την φάση.
  • Ανακατέψτε τη ζελατίνη με το έξτρα νερό και προσθέστε τη στο μείγμα σιγά σιγά. Συνεχίστε να ανακατεύετε και βράστε για άλλα 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει πιο παχύρευστο.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Περιστασιακά ανακατεύετε με μια κουτάλα.
  • Χρησιμοποιώντας την κουτάλα αφαιρέστε μια μικρή ποσότητα του μείγματος και ρίξτε το σε ένα μικρότερο μπολ. Προσθέστε τη βιολογική γύρη και τις σταγόνες πρόπολης και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό σουρωτήρι, στραγγίστε το μείγμα μέσα σε ένα γυάλινο βάζο.
  • Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Το Κέτο μέλι θα γίνει συμπαγές στο ψυγείο
  • Πριν το χρησιμοποιήσετε, αφαιρέστε λίγο από το βάζο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Θα έχει την μορφή σιροπιού – μελιού.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Χρήση εντός 10 ημερών
keto honey nutriton facts label
Η διατροφική αξία είναι για ολόκληρο το περιεχόμενο

Διαβάστε επίσης