Κέτο Μεσογειακή διατροφή
|

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 7 ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση του άνω κορμού. Γνωρίζουμε ότι πολλές ασκήσεις για το πάνω μέρος του σώματος περιλαμβάνουν εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει χρειαζόμαστε μπάρες, αλτήρες και κάποια μηχανήματα για να εκτελέσουμε ασκήσεις απομόνωσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να στοχοποιήσουμε μια μυική ομάδα.

Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η σειρά που έγραψα για τον εξοπλισμό θα πρέπει να ακολουθείτε όταν γυμνάζεστε στο γυμανστήριο. Η μπάρα είναι η πρώτη σας επιλογή, οι αλτήρες η δεύτερη και τα μηχανήματα η τελευταία.

Υπάρχει αρκετές φορές η παρανόηση ότι το σωματικό βάρος δεν είναι ικανοποιητικό για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε ασκήσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι η καλύτερη άσκηση που το αποδεικνύει αυτό είναι το μονόζυγο. Η πλειοψηφεία των ασκουμένων δεν μπορεί να κάνει αρκετές έλξεις. Αυτό μας αποδεικνύει ότι μια άσκηση απλή που δεν απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό είναι πολύ δύσκολο να εκτελεστεί για αρκετές επαναλήψεις με το σωματικό βάρος.

Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε ασκήσεις για τους κοιλιακούς, γλουτούς και πόδια. Σήμερα θα δουλέψουμε δύναμη στο σπίτι με μερικές ασκήσεις για τον άνω κορμό. Ας περάσουμε να δούμε την συχνότητα και τα σετ με τις επαναλήψεις που απαιτούνται.

Συχνότητα

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την αποκατάσταση και ότι πρέπει να της δίνουμε προτεραιότητα. Αν δεν είμαστε σε ξεκούραστοι δεν θα αποδόσουμε όπως πρέπει και ελλοχεύει κίνδυνος τραυματισμού. Ιδιαίτερα αν είμαστε αρχάριοι μια ρουτίνα άσκησης 3-4 φορές την εβδομάδα άσκησης είναι υπέραρκετή.

Μπορούμε να δουλέψουμε άνω κορμό την πρώτη μέρα και κάτω κορμό την δεύτερη. Να ξεκουραστούμε για μια μέρα και να επαναλάβουμε για παράδειγμα. Αυτό θα μας δώσει και πολύ πιο ποιοτικά αποτελέσματα από το να εκτελούμε καθημερινά άσκηση. Αν μπορούμε να ασκούμαστε καθημερινά σημαίνει ότι η άσκηση μας δεν θα φέρει αποτλέσματα καθώς δεν δίνει σωστά ερεθίσματα στους μύες.

Σετ και επαναλήψεις

Εδώ ισχύει το ίδιο πρωτόκολλο με τον κάτω κορμό. Μπορείτε να κάνετε 4 σετ των 15-20 επανλήψεων ανάλογα το επίπεδο που βρίσκετε. Αν κάποιες ασκήσεις είναι πολύ εύκολες για εσάς μπορείτε να προσθέσετε μερικά βάρη στα χέρια. Αν πάλι είναι πολύ δύσκολο, κάντε λιγότερες επαναλήψεις, αλλά προσθέστε ένα σετ ακόμα.

Κάμψεις για αρχάριες

Κάμψεις για αρχάριες με την βοήθεια των ποδιών

Εκτελώντας τις κάμψεις

Εκτελώντας τις κάμψεις αρχαρίων

Κάμψεις για προχωρημένες

Εκτελώντας τις κάμψεις προχωρημένων

Κάμψεις με κλειστά χέρια

Κάμψεις με κλειστά χέρια

Εκτελώντας κάμψεις με κλειστά χέρια

Εκτελώντας κάμψεις με κλειστά χέρια

Κάμψεις στον τοίχο

Κάμψεις στον τοίχο

Εκτελώντας κάμψεις στον τοίχο

Εκτελώντας κάμψεις στον τοίχο

Κάμψεις στον τοίχο με κλειστά χέρια

Κάμψεις στον τοίχο με κλειστά χέρια

Εκτελώντας κάμψεις στον τοίχο με κλειστά χέρια

Εκτελώντας κάμψεις στον τοίχο με κλειστά χέρια

Σούπερμαν – για ραχιαίους και όχι μόνο

Εκτελώντας Σούπερμαν άσκηση

Δύο ασκήσεις για ευλυγισία

Εκτελώντας στάση της γάτας
Εκτελώντας στάση κόμπρα

Διαβάστε επίσης