Κέτο γλυκό αφρός – Γλυκό χωρίς αλεύρι!
Μερικές φορές τα πιο απλά συστατικά κρύβουν την περισσότερη μαγεία! Το πρωτότυπο κέτο γλυκό αφρός περιέχει απλά συστατικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας. Ειδικά ο βούτυρο θα απογειώσει αυτό το υπέροχο και μοναδικό κέτο γλυκό.
Δεδομένου ότι ζούμε σε μέρες απομόνωσης, η δημιουργία γλυκών στο σπίτι έχει ανέβει κατακόρυφα. Είναι όμως υγιεινά; Προσφέρει κορεσμό από τα μη ποιοτικά υλικά που περιέχει ένα τέτοιο γλυκό; Τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά!
ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Αυγά, βούτυρο, λεμόνι, γλυκαντικό, τρίμμα καρύδας και ξεκινάμε! Είναι τόσο εύκολο να δημιουργήσουμε αυτό το κέτο γλυκό και ακόμα πιο απολαυστικό όταν το έχουμε στο μενού μας. Επίσης, θα προσφέρει απόλυτο κορεσμό, επειδή τα υλικά είναι διατροφικά πυκνά. Καμία απολύτως σχέση με τα συμβατικά γλυκά που υπάρχει υπογλυκαιμία.
Φυσικά, είναι πολύ εύκολο να βρούμε, αλλά και να έχουμε αυτά τα υλικά στο ψυγείο μας. Ακολουθώντας την κετογονική δίαιτα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα κέτο γλυκά χωρίς αλεύρι. Γιατί το λέμε συνέχεια αυτό; Γιατί ακόμα και το αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε συνεχώς και επανειλημμένα! Ειδικά όχι αν προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλά τους υδατάνθρακες και να έχουμε τα οξαλικά άλατα υπό έλεγχο!
Μην ξεχνάτε ότι οι ξηροί καρποί και τα παράγωγα τους είναι συνδυασμός υδατάνθρακα και λίπους. Δηλαδή, μιμούνται την συμβατική διατροφή και προωθούν την λιπογένεση. Πράγμα που θέλουμε να αποφύγουμε ιδιαίτερα αν θέλουμε να έχουμε απώλεια λίπους.
ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ
Ήθελα να διατηρήσω το κέτο γλυκό αφρός όσο το δυνατόν πιο απλό. Φυσικά, δεν θα ήθελα να ρισκάρω με τα αυγά. Αν δεν είναι ποιοτικά και ελευθέρας βοσκής συνήθως τα γλυκά δεν είναι αρκετά ποιοτικά γευστικά. Φυσικά, με την εμμονή να έχω φρέσκα αυγά ελευθέρας βοσκής και τροφής δεν θα έχω την κλασική αυγουλίλα πουθενά! Επιπλέον, δεν υπάρχει μαγειρική σόδα, αλλά υπάρχει αρκετή οξύτητα από το λεμόνι. Αυτό σκότωσε την τελευταία ευκαιρία για αυγουλίλα!
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΤΟ ΓΛΥΚΟΥ
Θα μπορούσατε φυσικά, να προσθέσετε σχεδόν οποιαδήποτε γέμιση θέλετε. Για παράδειγμα, η γέμιση θα μπορούσε να είναι ροζ από την φράουλα ενώ το γλάσο μπορεί να παραμείνει κίτρινο από το λεμόνι. Τώρα, δεν είναι ακριβώς η εποχή της φράουλας ή του βατόμουρου. Επειδή όμως το ήθελα όσο πιο απλό και παραδοσιακό γινόταν, δεν πρόσθεσα τίποτα άλλο εκτός από ξύσμα και χυμό λεμονιού.
Ένας λάτρης της σοκολάτας θα προσθέσει σκόνη κακάο, ενώ ένας λάτρης του καφέ θα κάνει την κρέμα Τιραμισού! Δείτε το YouTube βίντεο παρακάτω πως να δημιουργήσετε το Κέτο Τιραμισού! Τώρα, ένας λάτρης της βανίλιας θα προσθέσει όχι μία, αλλά τρεις κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας. Εξαρτάται από εσάς, τι σας αρέσει και πόσο δημιουργικοί θέλετε να γίνετε!
Κέτο γλυκό αφρός – Γλυκό χωρίς αλεύρι!
Course: Ελληνικές Κέτο Συνταγές, Κέτο γλυκό15
servings10
minutes1
hour196
kcalΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
12 αυγά μεσαίου
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ιδανικά κατσικίσιο)
1 μεγάλο λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλατιού
8 κουταλιές της σούπας στέβια μπλέντ ή ανάλογα το γλυκαντικό σας
4 κουταλιές της σούπας τρίμμα καρύδας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ξεχωρίστε τα ασπράδια αυγών από τους κρόκους.
- Πάρτε όλο το ξύσμα από το λεμόνι και μετά στύψτε το.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού στα ασπράδια και προσθέστε το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ξεκινήστε το μίξερ και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια πολύ καλή μαρέγκα.
- Όταν η μαρέγκα σας είναι σταθερή και έχει την υφή που θέλετε, προσθέστε με μεγάλη προσοχή και σταδιακά το τρίμμα καρύδας και ‘διπλώνοντας’ το στην ουσία με μια σπάτουλα.
- Τοποθετήστε σε ένα ταψί φούρνου 40 × 40 εκ. ένα χαρτί περγαμηνής και απλώστε το μείγμα μαρέγκας σε αυτό.
- Ψήστε στους 100ºC για ακριβώς 1 ώρα χωρίς να ανοίξετε το φούρνο.
- Ενώ ψήνεται η μαρέγκα, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο που ειναι σε θερμοκρασία δωματίου με την στέβια και μια πρέζα αλάτι μέχρι να έχει μια κρεμώδες υφή.
- Ανακατέψτε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και το ξύσμα χρησιμοποιώντας ένα αναδευτήρι. Τώρα ξεκινήστε σιγά-σιγά να προσθέτετε σιγά-σιγά αυτό το μείγμα στο μείγμα του βουτύρου. Συνεχίστε να αναμειγνύεται σε μεγάλη ταχύτητα και η κρέμα θα αποκτήσει μια μεταξένια υφή!
- Όταν η μαρέγκα ψηθεί, αφαιρέστε την από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε το σε ένα άλλο χαρτί ψησίματος και ‘ξεφλουδίστε’ απαλά το χαρτί περγαμηνής στο οποίο ψήθηκε.
- Κόψτε την σε 4 ίσα τετράγωνα. Σε κάθε στρώμα προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα. Στη συνέχεια, καλύψτε το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα από όλες τις πλευρές.
- Ρίξτε λίγο τρίμμα καρύδας και βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.
