επεξεργασμένα τρόφιμα
|

Το πως να αποφύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, θα έπρεπε να διδάσκεται στο σχολείο! Σίγουρα την νούμερο ένα ευθύνη την έχουν οι γονείς! Αλλά οι διευθυντές, καθηγητές, δάσκαλοι είναι οι «γονείς» που τα παιδιά έχουν σε καθημερινή βάση και θα έπρεπε από μικρή ηλικία να θέτουν βάσεις για το υπόλοιπο της ζωής τους. Η διατροφή είναι παιδεία!

Αν θρέφουμε το σώμα μας με επεξεργασμένα τρόφιμα είναι σαν να ενυδατωνόμαστε με αλκοόλ. Πρώτα τα πρόσθετα όπως ξανθάνη, καραγενάνη, κόμμι γκουάρ, κόμμι τζελάν και άλλοι σταθεροποιητές ή γάλακτωματοποιητές καταστρέφουν το μικροβίωμα του εντέρου και δεν γίνεται σωστή απορρόφηση από τις εντερικές λάχνες.

Τώρα τα επεξεργασμένα δημητριακά, η ραφιναρισμένη ζάχαρη, σπορέλαια και το αλκοόλ σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω είναι ο κύριος παράγοντας για τις ασθένειες που τόσες φορές έχουμε μιλήσει. Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας δεν θα μπορούσε να αναπτύξει διαβήτη αν έτρωγε μέλι ή κάποιο φρούτο. Το πρόβλημα είναι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τα σπορέλαια και φυσικά την εισαγωγή ανεπεξέργαστων υδατανθράκων μέσα στην ημέρα όπου τελικά γίνεται υπερκατανάλωση τους.

Η φιλοσοφία της διατροφής

Είναι τελείως διαφορετικό το να καταναλώσουμε ένα φρούτο την ημέρα. Οι περισσότεροι ξεκινούν την ημέρα με smoothies τριών διαφορετικών φρούτων σε συνδυασμό με βρώμη, μέλι και ξηρούς καρπούς.

Όλη αυτή η φρουκτόζη (και γλυκόζη) θα πρέπει να μεταβολιστεί στο ήπαρ. Από αυτό τον μεταβολισμό μια πολύ μικρή μερίδα θα μετατραπεί σε γλυκόζη για ενέργεια. Το υπόλοιπο αποθηκεύεται ως λιπώδης ιστός. Φυσικά, στην συνέχεια της ημέρας θα υπάρξει περαιτέρω κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπου κάνει πλέον εμφανή την υπερκαταναλώση τους.

Για το αλκοόλ όλοι γνωρίζουν πόσο επικίνδυνο είναι! Όμως, καλύψαμε αυτό το θέμα στο πρόσφατο βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ:

Αυτή δεν είναι η πραγματική διατροφή που χρειάζεται το σώμα. Είναι μια χειραγώγηση έτσι ώστε να μπορούν μέσω των τροφών να ελέγχουν την υγεία και αργότερα κάποιος να γίνει μόνιμος πελάτης των φαρμάκων ώστε απλά να κρύβει το πραγματικό πρόβλημα με την φαρμακευτική αγωγή και να συνεχίζει να τρώει αυτά που τον αρρώστησαν στον ίδιο ρυθμό. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι με τον χρόνο αυξάνεται η δόση των φαρμάκων. Ο λόγος είναι ότι δεν άλλαξε ποτέ την πραγματική ρίζα του κακού, την διατροφή του!

Διαβάστε επίσης