διαλειμματική νηστεία και ροφήματα
| |

Η διαλειμματική νηστεία έχει μπεί δυναμικά και στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία 5 χρόνια. Έχει προκαλέσει σύγχυση καθώς δεν είναι διατροφή, αλλά αποχή από κάθε είδος τροφής. Έτσι, η διαλειμματική νηστεία είναι πλέον καθημερινότητα για πολλούς από εμάς, αλλά έχει γεννήσει πολλές ερωτήσεις!

ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ;

Το μόνο που μπορούμε να καταναλώσουμε χωρίς να “σπάσουμε” την νηστεία μας είναι τα ροφήματα. Ας δούμε όμως πρώτα τι σημαίνει ο όρος να “σπάσουμε την νηστεία”. Επίσημα σπάμε την νηστεία από την στιγμή που θα καταναλώσουμε κάποια τροφή ή ρόφημα το οποίο θα χρειαστεί να μεταβολιστεί από τον οργανισμό.

Αν δεν γνωρίζετε πως να ξεκινήσετε την διαλειμματική νηστεία θα σας πρότεινα να δείτε το βίντεο εδώ:

ΠΟΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Τα επιτρεπτά ροφήματα κατά την διάρκεια της διαλειμματικής νηστείας είναι τα εξής:

  • Καφές ( ποικιλίες Αράμπικα)
  • Τσάι από βότανα (Αν βάλετε από κάποια φρούτα δείτε το περιεχόμενο σε σάκχαρα)
  • Φυσικά ανθρακούχο νερό (Σε γυάλινο μπουκάλι)
  • Νερό (Φιλτραρισμένο)

Όμως, πρέπει να αποφευχθεί κάτι το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο. Τον καφέ ή τσάι με κάποια πηγή λίπους. Δηλαδή, προσθέτουμε βούτυρο ή λάδι καρύδας στον καφέ μας. Ίσως είναι πρακτικό για να “κόψει” την πείνα κάποιου και να του δώσει κορεσμό, αλλά δεν θα επιφέρει τον στόχο τον οποίο έχουμε, δηλαδή να μεταβολίσουμε το δικό μας λίπος για ενέργεια.

Το σώμα θα δώσει προτεραιότητα πάντα στο διατροφικό πλάνο που καταναλώνουμε. Αυτό σημαίνει ότι μόλις πιούμε έναν καφέ με κάποιο λίπος, αυτομάτως σταματάμε τον μεταβολισμό του σωματικού μας λίπους. Άρα, τα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ πιο αργά!

ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

Θα θέλετε να συνδυάσετε την διαλειμματική νηστεία με μια διατροφή που έχει κοινό σκοπό. Η επιλογή μια χαμηλών υδατανθράκων όπως η κετογονική θα προσφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα. Η αποφυγή των υδατανθράκων σε πρώτη φάση θα σας βοηθήσει να μεταβολίσετε πολύ εύκολα το δικό σας λίπος για ενέργεια.

Αρκετοί από εμάς πιστεύουν πως η κετογονική περιέχει αρκετά λιπαρά. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Πιστεύω ακράδαντα πως το παρακάτω βίντεο θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα γιατί το υπερβολικό λίπος δεν είναι μια σωστή επιλογή:

Δίνοντας έμφαση πάντα σε ποιοτικές πηγές πρωτείνης, μέση λήψη λιπαρών και μειωμένο υδατάνθρακα η Κέτο Μεσογειακή διατροφή αλλάζει και ταράζει τα δεδομένα της διατροφής. Ας μην ξεχνάμε όμως και την καλύτερη της φίλη, την διαλειμματική νηστεία που εκτοξεύει τα αποτελέσματα.

Αν δεν γνωρίζετε πως να ξεκινήσετε την Κέτο Μεσογειακή διατροφή και την διαλειμματική νηστεία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο ή συνεδρία:

Διαβάστε επίσης